inform.zp.ua

Страви з гарбуза: що можуть приготувати запоріжці

Страви з гарбуза: що можуть приготувати запоріжці

Ілюстративне фото

Розпочався гарбузовий сезон, тож саме час приготувати страви з одного з найбільш шанованого та популярного овоча в українській кухні.

Inform.zp.ua зібрав рецепти простих та легких страв з гарбуза.

Гарбузова запіканка в духовці

Інгредієнти:

Покрокове приготування:

  1. Гарбуз очистіть від шкірки і натріть на великій терці.
  2. В іншій мисці збийте яйця міксером. Додайте до тертого гарбуза яйця, цукор, сметану, соду, апельсиновий сік і корицю. Перемішайте добре.
  3. Додайте борошно до суміші та ще раз перемішайте до утворення однорідного тіста.
  4. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, налийте в неї тісто і поставте в духовку.
  5. Випікайте протягом 1 години при температурі 180-190 градусів Цельсія.

 Гарбузові оладки


Інгредієнти:

Покрокове приготування:

  1. Гарбуз очистіть від шкірки і натріть на тертці.
  2. У глибокій мисці з’єднайте тертий гарбуз з борошном, яйцями, корицею, ваніллю, сіллю та цукром. Перемішайте до однорідної маси.
  3. Розігрійте сковороду, додайте невелику кількість олії. Обсмажуйте оладки з обох сторін до золотистої скоринки на невеликому вогні.
  4. Подавайте оладки з джемом, яблуками чи варенням.

Смажений гарбуз з медом та кінзою

Інгредієнти:

Покрокове приготування:

  1. Наріжте гарбуз на часточки і видаліть насіння.
  2. Вмочіть кожну часточку гарбуза в мед і оливкову олію.
  3. Обсмажуйте на середньому вогні до золотистої кірки, приправте сіллю та перцем.
  4. Подавайте шматочки, посипані свіжою кінзою.

Салат з гарбузом та капустою

Що знадобиться:

Покрокове приготування:

  1. Капусту нашаткуйте та положіть у салатник. Натріть гарбуз, додайте до капусти. Яблука натріть на тертці зі щільною м’якоттю і додайте до решти інгредієнтів.
  2. Для заправки змішайте оливкову олію, лимонний сік, рідкий мед, сіль та перець за смаком.
  3. Вилийте заправку у салат і добре перемішайте.
  4. Прикрасьте салат зернами гранату перед подачею.

Авторка: Анжеліка Ванько

Exit mobile version