inform.zp.ua

Пасха 2024: рецепти випічки, яку можуть зробити навіть початківці

Ілюстративне фото

На Великдень традиційною випічкою є паски, які готує чи не кожна господиня. Хоч приготування цієї страви й займає час та вимагає зусиль, існують й неважкі рецепти.

Іnform.zp.ua приготував ТОП 3 рецепти пасок для початківців.

Класичний рецепт без яєць та дріжджів

Для приготування знадобиться:

Ілюстративне фото

Духовку розігрійте до 180 градусів. Змішайте сметану, цукор та ваніль у великій мисці. Потім додайте борошно і погашену соду, замішайте тісто. Викладіть його на стіл і добре вимісіть. Тісто перекладіть у форми і випікайте 20-25 хвилин. Випічка має підрум’янитися. Після того як паска охолоне, ви можете прикрасити її арахісом, горіхами або шоколадом. 

Сирна паска 

Складові: 

Ілюстративне фото

Сир подрібніть за допомогою сита чи блендера. Всипте пудру та перемішайте. Туди ж додайте розтоплену олію, родзинки, курагу, ванільний екстракт та цедру лимона. Отриману масу потрібно помістити у форму  і поставити в холодильник застигати. На це піде кілька годин. При подачі сирна пасха без яєць прикрашається горіхами, сухофруктами та поливається медом за бажанням. 

Шоколадна паска з медом

Складові:

Ілюстративне фото

До дріжджів додати молоко. Добре перемішати. До борошна по черзі додати цукор, сіль, ванілін, корицю, какао. Ретельно перемішати. До завареної кави додати мед. Він повинен розчинитись у каві. Збити міксером яйце. До суміші з дріжджів додати каву. Перемішати ложкою і додати збите яйце. Перемішати. Далі в суміш поступово порціями додавати борошно, але трохи борошна залишити. Замісити тісто. До нього додати підтоплену олію. Перемішати і додати борошна, що залишилося. Вимісити тісто руками. Накрити рушником і залишити на годину. Тісто має збільшитися приблизно вдвічі. Тоді додати цукати і знову вимісити тісто. Розкласти у форми. Залишити тісто, поки підійде. Воно знову має збільшитися вдвічі. Тоді вставити в тісто дві зубочистки, щоб воно не потріскалося під час випікання. І зверху змастити молоком. Випікати при температурі 180 градусів до готовності. Прикрасити готові паски шоколадною глазур’ю.  

Смачного!

Авторка: Анжеліка Ванько 

Exit mobile version