Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 946-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

946-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

946-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

Иллюстративное изображение

Як минув 946-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

Вчора вночі, 25 вересня, російські війська знову атакували Запоріжжя, попередньо керованими авіабомбами. У результаті обстрілу поранені десять людей.

Протягом вчорашнього дня, 25 вересня, на Запорізькому напрямку тривали позиційні бої. Росіяни пробували наступати поблизу Роботиного, Новоандріївки та Кам’янського. Однак успіхів не мали.

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід для заступниці прокурора Запорізької області, яка взяла хабар 40 тисяч доларів. Її триматимуть під вартою.

У Запоріжжі з 9:00 27 вересня по 29 вересня деякі трамвайні маршрути тимчасово припинять свій рух на ділянці від зупинки «вул. Іванова» до кінцевих зупинок «М’ясокомбінат» та «Автострада».

З 19 вересня виконуюча обов’язків міського голови Запоріжжя Регіна Харченко перебуває у робочому відрядженні в США. Загальна вартість цієї поїздки складає 60 тисяч гривень. Знаходитись за межами України Харченко буде 21 день: до 9 жовтня.

У Запоріжжі 28 вересня з 8:00 по 29 вересня до 20:00 рух обмежать рух Дніпровською ГЕС, оскільки там проводитимуть ремонтні роботи.

Екологи провели обстеження території в Шевченківському районі, яку вчора вночі атакували російські війська. У результаті зафіксували, що площа засмічення ґрунтів після обстрілу складає понад 1300 метрів квадратних.

Днями до Запоріжжя вивезли 85-річну пенсіонерку Марію Іванівну, яка мешкала сама у прифронтовій Малій Токмачці. Евакуацією займались поліцейські.

Протягом цього тижня запоріжці не могли потрапити в укриття під час російських нічних обстрілів, оскільки ті були зачинені. Наразі в місті здійснюють перевірки, щоб притягнути до відповідальності всіх осіб, які не відкривали укриття під час повітряних тривог.

Микита Мінциковський є власником запорізької мережі піцерій “Піца на дровах”. Як живе та розвивається бізнес чоловіка за 50 кілометрів від лінії фронту, під час віялових відключень світла та росту інфляції – читайте в цьому інтерв’ю.

У запорізькому притулку “Дай лапу, друже” постраждали тварини від російських нічних авіаударів. Пухнастики налякані та мають поранення, також втекла одна лисиця. 

За інформацією української розвідки, російські військові збирають особовий склад для штурмових груп на Запорізькому напрямку. За минулу добу відбулося п’ять штурмів.