Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Коли у Запоріжжі відкриють укриття: відповідь Федорова

Коли у Запоріжжі відкриють укриття: відповідь Федорова

Коли у Запоріжжі відкриють укриття: відповідь Федорова

Укриття

Протягом цього тижня запоріжці не могли потрапити в укриття під час російських нічних обстрілів, оскільки ті були зачинені. Наразі в місті здійснюють перевірки, щоб притягнути до відповідальності всіх осіб, які не відкривали укриття під час повітряних тривог.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації в етері телемарафону “Єдині новини”.

Зараз на території Запорізької області знаходиться 1300 укриттів, які обліковуються в реєстрі ДСНС. Наразі правоохоронними органами та Запорізькою обласною військовою адміністрацією проводяться перевірки доступності сховищ і визначення відповідальних за це.

“Ми бачимо постійні нарікання від наших мешканців про те, що під час повітряних тривог не всі укриття доступні та відкриті для того, щоб їх використовувати. Зараз здійснюються рейди, щоб притягнути до відповідальності тих відповідальних за відкриті укриття”, – розповів Іван Федоров.

Очільник ЗОВА сказав, що після перевірок, найближчими днями ситуація з доступністю укриттів в Запоріжжі має покращитися.

Скріншот з сайту “Мапа укриттів м. Запоріжжя”

Також запоріжці можуть скористатися спеціальною інтерактивною мапою і знайти найближче до себе укриття. 


Раніше ми писали, що у Запоріжжі планують “закрити” небо від російських розвідувальних дронів, таких як ZALA, Supercam, Orlan.

Нагадаємо, що днями волонтер Сергій Стерненко повідомив, що за останні кілька днів «у роботу» взяли одразу декілька підрозділів, які прикривають Запоріжжя від російських розвідувальних БПЛА.