Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Уряд виділив кошти на укриття в школах Запорізької області, – Шмигаль

Уряд виділив кошти на укриття в школах Запорізької області, – Шмигаль

Уряд виділив кошти на укриття в школах Запорізької області, – Шмигаль

Укриття в Запорізькій гімназії № 98. Фото: ЗОВА

Державну субвенцію 56,9 млн грн виділив Уряд на укриття для шкіл Запорізької, Херсонської та Київської областей.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Субвенцію на укриття отримають школи в Запорізькій, Херсонській та Київській областях.

350 закладів отримають по 290,5 тисяч грн від ЮНІСЕФ на модернізацію харчоблоків, на підготовку до зими, на ремонти інженерних мереж.

Ще понад 120 млн грн підуть на ремонти лікарень та на встановлення автономних джерел водопостачання.

Раніше із протоколу засідання комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах, що надають загальну середню освіту бюджет стало відомо, що Запорізька область отримає 16 млн 883 тис. гривень для будівництва протирадіаційного укриття у закладі освіти Люцернянського ліцею Михайлівської сільської ради.

Як писав раніше Inform.zp.ua, після оприлюдненого відео в соцмережах із занедбаного укриття запорізької гімназії №97, де вчаться діти, у місті розгорівся скандал. Відсутність дозволів на роботу школи в очному форматі та коштів на ремонт укриття стали головною причиною суспільного резонансу. 

Проєкт щодо капітального ремонту приміщення підвалу будівлі закладу Запорізької гімназії № 97 розробили ще влітку 2022 року. У серпні 2024 року з міського бюджету виділили кошти співфінансування на проведення ремонту у розмірі 2 435, 474 тис. грн. У вересні 2024 року саме очікувалося надання субвенції з державного бюджету України.

Читайте також:

У Запоріжжі більше не можна буде ходити до укриттів, які знаходяться у школах, оскільки вони використовуються для навчання. Натомість можна буде скористатись тими, які вказані у мапі укриттів.

Протягом цього тижня запоріжці не могли потрапити в укриття під час російських нічних обстрілів, оскільки ті були зачинені. Наразі в місті здійснюють перевірки, щоб притягнути до відповідальності всіх осіб, які не відкривали укриття під час повітряних тривог.

Зараз на території Запорізької області знаходиться 1300 укриттів, які обліковуються в реєстрі ДСНС. Наразі правоохоронними органами та Запорізькою обласною військовою адміністрацією проводяться перевірки доступності сховищ і визначення відповідальних за це.