Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Запоріжців закликають безоплатно вакцинуватися від хвороб: де можна щепитися

Запоріжців закликають безоплатно вакцинуватися від хвороб: де можна щепитися

Запоріжців закликають безоплатно вакцинуватися від хвороб: де можна щепитися

Ілюстраційне фото

Запоріжці можуть вакцинуватися в будь-якому пункті щеплень безкоштовно. Наразі в регіоні є дози вакцини від COVID-19, кашлюку та ще десяти хвороб.

Про це повідомила регіональна координаторка з вакцинації Марина Колерова під час брифінгу в медіацентрі при Запорізькій ОВА.

За її словами, в Україні спостерігається несприятлива епідемічна ситуація по кашлюку. Це спричинено тим, що багато дітей не отримали планове щеплення. По всій країні на кінець липня зареєстровано 5600 випадків захворювання.

“Вакцинація є найбільш ефективним способом профілактики небезпечних хвороб. Саме завдяки вакцинації людина не захворіє або перенесе хворобу у легкій формі без ускладнення. Звертайтесь до своїх сімейних лікарів та вакцинуйтесь”, – закликала Марина Колерова.

Також за останній тиждень в Запорізькій області зареєстровано 164 випадки захворювання на COVID-19. З липня зареєстровано 15 летальних випадків. Єдиним заходом протидії є вакцинація.

До регіону надійшло 2400 доз вакцини від COVID-19. Вакцинуватись можна в будь-якому пункті щеплень. Всі 10 обов’язкових щеплень проти туберкульозу, гепатиту B, кору, епідемічного паротиту (свинки), краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та хіб-інфекції – безоплатні.

Нагадаємо, у Запоріжжі пункти щеплень продовжують функціонувати у всіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста.

Медики нагадують, що щеплення від Covid-19 забезпечує захист від важкого перебігу захворювання, ускладнень та летальних випадків. Охочих вакцинуватися приймають у будні з 8.00 до 15.00 в порядку живої черги. Вакцинують і тих, хто не має укладеної декларації з сімейним з лікарем, а також внутрішньо переміщених осіб.

Єдиним постійним протипоказанням до щеплення від коронавірусу конкретною вакциною є важка алергічна реакція на компоненти вакцини, а також температура тіла вище 38 градусів. В такому випадку, щеплення слід відкласти. А от незначні інфекції, наприклад, застуда, або невисока температура не є протипоказанням.