Мы в соцсетях
Головна » Политика » Кто заменит уволенных депутатов в Запорожском областном совете

Кто заменит уволенных депутатов в Запорожском областном совете

Кто заменит уволенных депутатов в Запорожском областном совете

Запорізька обласна рада

З початку повномасштабного вторгнення звільнилися 18 депутатів Запорізької обласної ради восьмого скликання. Наразі кількість депутатів складає 66 осіб.

Inform.zp.ua дізнався, хто посяде місця депутатів, що склали свої повноваження, в Запорізькій обласній раді.

Раніше ми звернули увагу на те, що чиновники Запорізької обласної ради почали масово звільнятися після того, як функції владного органу передали військовій адміністрації. 

Після припинення повноважень місце депутатів, які достроково склали повноваження, мають отримати наступні за черговістю депутати. 

Хто кого замінив

Катерина Скосар від партії “Слуга народу” стала  депутаткою Запорізької обласної ради за черговістю замість Маргарити Трипольської.

Маргарита Трипольська. Фото: ЗОВА

Депутатка Запорізької обласної ради восьмого скликання також склала депутатські повноваження. Вона написала особисту заяву. Розпорядження про припинення повноваження підписав очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров 22 квітня.

Олександр Ніколаєнко став депутатом Запорізької обласної ради від “Партії Володимира Буряка” замість Кирила Єрмоленка. Депутат Запорізької обласної ради достроково склав повноваження. Він особисто подав заяву про зняття з посади.Посадовець сам подав відповідну заяву, яку підписав очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Олександр Ніколаєнко. Фото: 061

Олександр Ніколаєнко – із 2015 року – депутат Запорізької міської ради 7 скликання. Депутатом обирався вперше від “Опозиційного блоку”, є членом партії та однойменної фракції. Член постійної комісії міської ради з питань життєзабезпечення міста.

 У 2018 році Олександр Ніколаєнко став фігурантом скандалу. На сесії під час засідання він без дозволу забрав у редактора місцевого порталу “Акцент” Олександра Чубукіна диктофон, витягнувши з нього елементи живлення.

Щодо звільнених депутатів Володимира Люцканова та Бодасюк Олени Запорізька обласна територіальна виборча комісія неможливо ухвалити рішення про визнання обраним наступного за черговістю кандидата у депутати Запорізької обласної ради. Адже вищезазначені депутати входили в склад забороненої політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”.

Володимир Люцканов та Олена Бодасюк написали особисті заяви про складення депутатських повноважень. Розпорядження про це підписали 13 та 7 травня відповідно.

Бодасюк в декларації за 2022 рік місцем свого фактичного проживання вказала Грузію. Там вона з листопада тимчасово користується квартирою площею 50 м². Депутатка працює юристом в ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Агрінол», що належить до сфери впливу нардепа Олександра Пономарьова, який знаходиться під вартою за підозрою в державній зраді.

Олена Бодасюк

Володимир Люцканов, який також обирався від «ОПЗЖ» у своїй декларації за 2022 рік зазначив, що винаймає тимчасове помешкання у Німеччині.

Володимир Люцканов

“Того ж року депутат отримав дохід 190 тисяч гривень від ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» за продаж електроенергії від сонячних батарей, а його дружина Олена – соціальні виплати та виплати з безробіття в еквіваленті 243 тисячам гривень у місті Раштатт, розташованому в землі Баден-Вюртемберг, поблизу кордону із Францією. Також Люцканов задекларував 200 тисяч доларів, що знаходяться на депозиті в кіпрському ALPHA BANK CYPRUS LTD.  Його декларації за 2023 рік в реєстрі ще також немає”, – пише видання “Локатор-Медіа”.

Стосовно заміщення Шевченка Г.М. та Крикун О.А., депутатські повноваження яких достроково припинені, відповідних постанов від Запорізької обласної територіальної виборчої комісії не надходило. 

Олена Крикун

Депутатка Олена Крикун достроково склала повноваження. Відповідне розпорядження підписав начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров 5 червня 2024 року.

Також підписане розпорядження щодо припинення повноважень депутата  Запорізької обласної ради восьмого скликання Шевченка Геннадія Миколайовича у зв’язку з його особистою заявою про дострокове складення ним депутатських повноважень.

Геннадій Шевченко

Згідно з інформацією порталу “Чесно” Шевченко Геннадій був генеральним директором, ТОВ “Будсервіс”, членом політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, проживав в смт Кирилівка Якимівського району Запорізької області (наразі тимчасово окупована територія).

Замість Віталія Боговіна в єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиним виборчим списком від Запорізької обласної організації Політичної Партії «Слуга народу» обрали Ярослава Вовка.

Депутат Віталій Боговін

Проте згодом виявилося, що він не набув депутатського мандату через те, що не надав ТВК відповідні документи для реєстрації депутатом. Тож замість Ярослава Вовка обрали наступного за черговістю кандидата у депутати у єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиним виборчим списком Вадима Курса.

Депутата та колишнього голову Запорізької облради Віталія Боговіна позбавили повноважень через переїзд посадовця до Болгарії.

Він подав документи про виїзд за кордон для постійного проживання до Республіки Болгарія.

Нагадаємо, Віталій Боговін – депутат від партії “Слуга народу”, був обраний до Запорізької обласної ради 25 жовтня 2020 року. З червня по грудень 2020 року обіймав посаду голови Запорізької обласної адміністрації. Також в цьому ж році Віталій Боговін був головою Запорізької облради, проте подав у відставку.

Щодо скандально відомої Людмили Желєвої у відповідь на запит журналістів Inform.zp.ua зазначили, що вона є чинним депутатом Запорізької обласної ради восьмого скликання.

Запорізька депутатка від “Слуги народу” Людмила Желєва

У 2024 році вона взяла участь в аграрній виставці в Дубаї, де представила власне зі своїм чоловіком мелітопольське підприємство як учасника від росії. Мова йде про Мелітопольський олійноекстракційний завод. 

Фото: Latifundist.com.

Попри проросійську діяльність Желєва юридично є досі депутаткою Запорізької обласної ради від “Слуги народу”. За два роки її так і не позбавили мандату. А нещодавно Людмила Желєва потрапила до бази Миротворець.

Ще більше звільнень

Також у липні стало відомо, що депутатка Запорізької обласної ради Наталія Авраменко достроково склала свої повноваження. Вона написала особисту заяву.

Наталія Авраменко. Фото: Гуляйполе.City

Іван Федоров підписав відповідне розпорядження від 19.06.2024 року №83-ор-к щодо припинення повноважень депутата Запорізької обласної ради восьмого скликання Авраменко Наталії Вікторівни.

Відповідні документи будуть направлені до Запорізької обласної територіальної виборчої комісії.

Депутатів Запорізької обласної ради від партії “За майбутнє” Олега Ніколенка та Ірину Лєх відкликали за народною ініціативою.

Колаж: Inform.zp.ua

Запорізька обласна територіальна виборча комісія обрала наступною депутаткою від партії “За майбутнє” Олену Мельник замість відкликаного депутата Олега Ніколенка.

Наступним депутатом від партії “За майбутнє” став Сергія Вікторов замість відкликаної депутатки Ірини Лєх.