Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Буданов: підготовку до теракту на Запорізькій АЕС завершено

Буданов: підготовку до теракту на Запорізькій АЕС завершено

Буданов: підготовку до теракту на Запорізькій АЕС завершено

Ілюстративне фото

Російські окупаційні війська розмістили біля 4 із 6 енергоблоків Запорізької АЕС техніку, начинену вибухівкою. Крім того, заміновано ставок-охолоджувач на атомній станції.

Про це в інтерв’ю британському виданню The New Statement заявив начальник ГУР України генерал-майор Кирило Буданов.

За словами Буданова, ядерні реактори без охолодження можуть розплавитися за період від 10 до 14 днів. Також до аварії на ЗАЕС може призвести підвищення росіянами напруги на лініях електропостачання до станції.

План теракту на ЗАЕС повністю розроблений та затверджений. Для прискорення катастрофи вони можуть використати технічні засоби, ― наголосив Кирило Буданов.

Наказ на підрив може бути викликаний поразкою армії росії на лівому березі Дніпра – створення зони ядерного лиха росія розглядає як запобіжник подальшого просування ЗСУ. Водночас, за оцінкою Кирила Буданова, існує ризик, що московія може здійснити атаку на ЗАЕС із витоком радіації як «превентивний захід», щоб зупинити наступальну операцію України та заморозити лінію фронту у нинішньому вигляді.

Ніколи ситуація не була такою серйозною, як зараз, ― підкреслив Кирило Буданов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рятувальники та правоохоронці готуються до можливих терактів окупантів на ЗАЕС, тому проводять такий випадок навчання по всій Україні.