Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Перейменувати вулицю Гагаріна на честь загиблого захисника пропонують у Запоріжжі – петиція

Перейменувати вулицю Гагаріна на честь загиблого захисника пропонують у Запоріжжі – петиція

Перейменувати вулицю Гагаріна на честь загиблого захисника пропонують у Запоріжжі – петиція

Сергей Зорский. Фото: сайт электронных петиций Запорожья

У Запоріжжі пропонують перейменувати вулицю Гагаріна на честь загиблого захисника Сергія Зорського.

Відповідну петицію зареєстровано на сайті Запорізької міськради.

Сергія було нагороджено медаллю Президента України «За участь в Антитерористичній операції» у 2016 році та орденом «За мужність» ІІІ ступеня у 2022 році. Загинув він 8 червня 2023 року.

Сергій народився і все життя прожив у Запоріжжі. В цивільному житті він безпосередньо доклався до архітектури рідного міста. Він брав участь та керував будівництвом та ремонтами на ПБК «Славутич», ПАТ «Запорізький трансформаторний завод», ПрАТ «Плутон», АТ «ВІТ», ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат»; капітальним будівництвом бізнес-центру «Eco Tower» і так званих веж-близнюків «Four Points by Sheraton» на бульварі Шевченка, – повідомляється у тексті петиції.

Для того, щоб місцева влада розглянула петицію, вона має зібрати 750 голосів. Станом на вечір 20 липня кількість голосів становить 167. До кінця голосування залишилося 59 днів.

Нагадаємо, раніше у Запоріжжі було зареєстровано петицію про створення в місті програми для закупівлі дронів для Сил оборони. Вона зібрала потрібну кількість голосів. Тепер це питання має розглянути місцева влада.