Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Бійці 47-ї бригади звільнили село Роботине в Запорізькій області (ФОТО)

Бійці 47-ї бригади звільнили село Роботине в Запорізькій області (ФОТО)

Бійці 47-ї бригади звільнили село Роботине в Запорізькій області (ФОТО)

Фото: Минобороны

Воїни 47 бригади з боєм увійшли в село Роботине. Тепер населений пункт знаходиться під контролем Сил оборони України.

Українські військові організували евакуацію мирних жителів на БМП Бредлі, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Наші бійців виконують планову бойову роботу і знищують ворога. У відповідь росіяни безперервно обстрілюють Роботине з артилерії. Тривають бої, – заявила Маляр.

Фото: Минобороны
Фото: Минобороны


Цю інформацію підтвердили і самі воїни 47 окремої механізованої бригади:

Два місяці запеклих боїв і бійці нашої бригади за підтримки інших підрозділів прорвали багатоешелоновану лінію оборони окупантів!

Перше, що зробили військовослужбовці – сповістили місцевих про необхідність терміново виїжджати, адже ворог цинічно продовжує стирати село з лиця землі.

Населений пункт Работине до цього півтора року перебував під російською окупацією.

Півтора року чекали ВСУ. Ми похопали речі, документи і бігли, по дорозі викидаючи ті пакети, тому що життя – найцінніше. А потім ці хлопці з 47 бригади вивезли нас на танку, — так люди назвали американську БМП Бредлі, яка витримує підриви на мінах і прямі попадання ворожої артилерії, — повідомляє бригада.

Медики 47 окремої механізованої бригади оглянули цивільних і дали можливість зателефонувати рідним.

Як писав раніше Inform.zp.ua, за 20-21 серпня сили оборони України досягли центральної частини Роботиного в Запорізькій області. Це означає тактично значущий успіх на заході регіону.