Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Залишилося два дні: українців, які виїхали за кордон, попередили про зміни з 1 вересня

Залишилося два дні: українців, які виїхали за кордон, попередили про зміни з 1 вересня

Залишилося два дні: українців, які виїхали за кордон, попередили про зміни з 1 вересня

Граница

Чимало громадян України під час війни були змушені виїжджати в більш безпечні країни. За кордоном вони отримали тимчасовий захист та можливість легально перебувати в тій чи іншій країні на тривалий період.

Багато українців опинились у Чеській Республіці ще на початку війни. Проте і досі багато біженців з України приїжджають до Чехії з метою отримання візи толерантності. Людям, які очікують на цей документ, часто надавали тимчасове притулок.

Але вже через два дні, починаючи з 1 вересня, в Чехії відбудуться зміни. Справа в тому, що з першого дня осені цей притулок більше не буде надаватися українцям у Празі. Надалі його можна буде отримати лише у двох чеських містах – Брно та Острава. Важливо відзначити, що такі притулки надаються українським біженцям, які очікують тимчасового захисту і ще не мають житла, де проживатимуть, а також тим, хто чекає на відкриття KACPU – центрів допомоги. 

З 1 вересня 2023 року надаватиметься державне гуманітарне житло, яке розміщене у Центральночеському краї лише через KACPU в Кладні та KACPU в Кутній Горі та може бути надане в будь-якому населенному пункті цього регіону в залежності від вільних місць. Тому, якщо вам необхідно отримати державне гуманітарне житло в Центральночеському краї, зверніться до одного з цих двох відділень KACPU.

По всій Чехії створено Крайові (регіональні) центри допомоги, де громадяни України в нинішній ситуації не тільки можуть зареєструватися й отримати необхідну медичну допомогу, але тут для них також знаходять житло, дають їм поради, гуманітарну допомогу та забезпечують перевезення до місць недалеко від відповідного центру.

Люди, що виїжджають з України і які в Чехії мають де жити, не зобов’язані приходити туди негайно після приїзду. Зареєструватися треба протягом 30 днів після прибуття, це можна зробити також у відділенні Поліції у справах іноземців.


Читайте також: Потяг із Запоріжжя до Польщі тимчасово змінив свій маршрут: подробиці