Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Міненерго підготували графіки відключення електрики

У Міненерго підготували графіки відключення електрики

У Міненерго підготували графіки відключення електрики

Ілюстративне фото

Українські енергетики підготували графіки відключення електроенергії на випадок серйозних пошкоджень енергетичної інфраструктури. Але поки що жодних відключень не планується.

Про це 17 вересня повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Грінчук у телемарафоні.

За готовністю генерації та розподільчих мереж ми не плануємо відключень, не плануємо блекаутів. Але у нас є один великий виклик – це повторні атаки росіян на нашу енергосистему. Звичайно, ми їх очікуємо. За даними нашої та світової розвідки, росіяни планують продовжувати атаки на енергосистему.

Однак цього разу у наших енергетиків є більше знань, у нас є якісніша система ППО… Ми сподіваємося, що цього року нам вдасться бути готовими до атак і швидше відновлюватися, якщо все-таки якісь пошкодження будуть», — сказала вона у ефірі.

Грінчук наголосила, що енергетики не планують блекаутів та відключень, але оператори системи розподілу підготували графіки відключень. Якщо раптом атаки росіян та пошкодження будуть такими, що доведеться впроваджувати ці графіки.

Раніше ми писали, що відключення електроенергії в Україні будуть застосовуватись виключно у разі обстрілу з боку окупантів. А також у разі ушкодження енергетичного обладнання.