Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » ЗСУ діють за останньою лінією оборони росіян у Запорізькій області – ISW

ЗСУ діють за останньою лінією оборони росіян у Запорізькій області – ISW

ЗСУ діють за останньою лінією оборони росіян у Запорізькій області – ISW

Карта: ISW

На запорізькому напрямку українська бронетехніка вже діє за останньою лінією оборони росіян. Водночас точно не підтверджується факт прориву оборонного шару окупантів.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

“Геолокаційні кадри, опубліковані 21 вересня, вказують на те, що українська бронетехніка просунулася на південь від російських протитанкових ровів і загороджень типу “зуби дракона”, які є частиною тришарової оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового (18 км на південний схід від Орєхова). Однак незрозуміло, чи утримують українські війська ці позиції”, – зазначають в ISW.

Аналітики вперше спостерігали, як українські війська використовують бронетехніку за межами Російський ліній оборони.

“Здатність українських військ перекинути бронетехніку до потужних російських оборонних рубежів, призначених для їх зупинки, і прорвати їх, а також керувати цією технікою поблизу підготовлених російських оборонних позицій є важливою ознакою прогресу в українському контрнаступі”, − пишуть аналітики.

ISW зазначає, що українські війська просунулися також на захід і південний захід від Вербового.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запорізькій області фіксується зниження темпів боїв біля Работиного та Вербового. Тим часом наступ українських військ триває.