Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На лівому фланзі біля Вербового ВСУ має прорив, і вони продовжують просуватися далі, – Тарнавський для CNN

На лівому фланзі біля Вербового ВСУ має прорив, і вони продовжують просуватися далі, – Тарнавський для CNN

На лівому фланзі біля Вербового ВСУ має прорив, і вони продовжують просуватися далі, – Тарнавський для CNN

ВСУ

На початку вересня українські війська заявили, що взяли село Роботине і просуваються на схід у бік села Новопрокопівка. Вербове знаходиться за кілька миль на схід від Роботиного. ЗСУ зробили прорив у цьому напрямку.

Про це повідомив командир оперативно-стратегічних військ “Таврія” Олександр Тарнавський для CNN.

Не так швидко, як очікувалося, не так, як у фільмах про Другу світову війну“, – сказав він. «Головне – не втратити цієї ініціативи (яка у нас є). І, ну щоб не втратити це на практиці, у діях».

В останні тижні українські війська заявили, що прорвали першу лінію російських опорних пунктів у Запорізькій області. Це є ознакою того, що ЗСУ наближаються до розгалуженої мережі укріплень Росії вздовж південного фронту.

Довгострокова мета України – розірвати російський “сухопутний міст”, який пов’язує території, які вона утримує на сході з анексованим Кримом.

Однак Тарнавський сказав CNN, що на його думку, великим проривом у контрнаступі стане те, що Україна зможе захопити Токмак. Це стратегічний центр Росії, який є її першою великою метою у боротьбі на Півдні.

Я вірю, що буде великий прорив“, – сказав Тарнавський. «Думаю, це станеться після Токмака. Наразі росіяни розраховують на глибину своєї лінії оборони».

Також Тарнавський зазначив, що Токмак це “ціль-мінімум”. Головна мета – дістатися державних кордонів України.

Незважаючи на те, що наступ йшов не так швидко, як очікувалося. Тарнавський заявив, що зима не уповільнить контрнаступ.

Раніше ми писали, що на запорізькому напрямку українська бронетехніка вже діє за останньою лінією оборони росіян. Водночас точно не підтверджується факт прориву оборонного шару окупантів.