Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі вдруге скасували відбудову двох багатоповерхівок (ФОТО)

У Запоріжжі вдруге скасували відбудову двох багатоповерхівок (ФОТО)

У Запоріжжі вдруге скасували відбудову двох багатоповерхівок (ФОТО)

Зестафонська, 8 Фото: пресслужба Запорізької міськради

Відновлення двох багатоповерхівок у Запоріжжі знову перенесли. Це пов’язано з відсутністю пропозицій та завищеною ціною.

Таку інформацію повідомляє Запорізький центр розслідувань.

У Запоріжжі знову скасували закупівлі на відновлення багатоповерхівок на вулиці Зестафонській, 8, і Кам’яногорській, 6.

“Ймовірно, тепер процес відновлення затягнеться ще на місяць. Причини для скасування цього разу різні для кожного з будинків”, – пише ЗЦР.

Наприкінці вересня Служба відновлення та розвитку інфраструктури оголосила тендер на відновлення будинків за адресами Зестафонська, 8, на суму 181 мільйон гривень. Однак тендер було скасовано в жовтні через відсутність учасників.

Жителей пострадавшего дома от обстрела в Запорожье приглашают на встречу с мэром
Зестафонская, 8
Фото: пресс-служба Запорожского горсовета

Також було оголошено закупівлю на ремонт будинку за адресою Кам’яногірська, 6, на суму майже 23 мільйони гривень. Цей тендер також було скасовано через рекомендацію Державного агентства відновлення переглянути ціни.

Каменогорская, 6. Фото: 061.UA

Таким чином, відновлення житлових будинків знову відкладено, і закупівлі доведеться проводити заново. Це вже третя спроба знайти виконавця робіт і підписати договір.

Cпочатку тендери було скасовано через порушення законодавства у сфері закупівель, пов’язаного із завищенням цін. Після перегляду цін сума ремонту за адресою Кам’яногірська, 6, зменшилася на 6,2 мільйона гривень, а вартість відновлення будинку за адресою Зестафонська, 8, скоротилася на 93 мільйони гривень, що становило загальну суму 99,2 мільйона гривень, або на 33% менше від початкової ціни.

Як ми писали раніше, служба відновлення інфраструктури Запоріжжя оголосила відкриті торги з відновлення двох дев’ятиповерхівок у Запоріжжі на вул. Запорізька, 2-Б і 2-А.