Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Ukraїner зніме документальний фільм про відновлення Запоріжжя

Ukraїner зніме документальний фільм про відновлення Запоріжжя

Ukraїner зніме документальний фільм про відновлення Запоріжжя

Ілюстративне фото

Видання Ukraїner почало знімати серію документальних фільмів “Відновлення”. У фільмах про відродження України після атак окупантів знімуть 12 міст, зокрема й Запоріжжя.

Про це повідомляє у своїй статті “Детектор медіа”.

У першій серії документального циклу Ukraїner розповідає історії ініціатив, які працюють над відновленням Харкова та області.

Команда Ukraїner задумала проєкт документального фільму про відновлення українських міст ще у 2022 році. Вони працювали з експертами, архітекторами та місцевими громадами для пошуку та відбору історій організацій та волонтерів.

Для нас важливо розказати в кожній серії не лише про відновлення міст, але й познайомити з архітектурною спадщиною міста та окремих будинків, в які прилетіло. Також — розказати про персональні історії містян, які об’єднуються у волонтерські ініціативи та своїми силами відновлюють приватні будинки, цілі села або роблять ремонти в квартирах сімей, що постраждали, аби ті швидше повернулись до рідного дому“, – розповіла продюсерка проєкту Христина Кулаковська.

Загалом проєкт охопить 12 міст і протягом наступного півроку розповість про ініціативи з відновлення Чернігова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра, Маріуполя, Київської області та інших регіонів.

Як писав раніше Inform.zp.ua, запоріжці можуть подивитися документальний фільм “Незламні діти. Я чекаю”. У фільмі діти та їхні сім’ї розповідають про те, яким було їхнє 24 лютого і як вони рятувалися від війни.