Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Діти на канікулах – чим зайняти запорізьких школярів

Діти на канікулах – чим зайняти запорізьких школярів

Діти на канікулах – чим зайняти запорізьких школярів

Дети на каникулах. Фото Inform.zp.uz

У школах Запоріжжя з 21 жовтня розпочинаються осінні канікули. Батьки запорізьких школярів розповіли, як вони зазвичай розважають своїх дітей та поділилися корисним досвідом із Inform.zp.ua.

Багато батьків не наважуються відправляти дітей до гуртків чи секцій, оскільки це, через можливі обстріли, може бути небезпечним. А під час тривоги заняття мають перериватися. Багато батьків вважають за краще самі займатися з дітьми вдома та поділилися цікавими ідеями.

Дети на каникулах
Прогулка детей. Фото Inform.zp.ua

Прогулянка у парку

Головне – тепло одягнутися у прохолодну погоду та можна вирушати з дитиною на прогулянку до парку. Можна зібрати гербарій, каштани, жолуді, які потім стануть у нагоді для творчих виробів до школи.

У Запоріжжі є Вознесенівський парк, де можна нагодувати качок. Парк Перемоги підійде для красивих фотографій, як і парк Дубовий гай.

Прогулка в парке
Прогулка в парке. Фото Inform.zp.ua

У парку Бочарова, парку Климова, у сквері ім. Гагаріна можна покататися на гойдалках, пройтися алеями, попити гарячий какао і подихати свіжим повітрям. Також для прогулянок чудово підійде Національний заповідник Хортиця.

Гербарий
Листья. Фото Inform.zp.ua

Ігри з калюжами

Така ідея сподобається не всім батькам. Але насправді це дуже весела забава для дитини та цілком підійде для дощового осіннього дня. Головне – одягнути гумові чоботи та дощовики. Можна заздалегідь з дитиною вдома зробити паперові кораблики. І тоді звичайна прогулянка стане новою пригодою.

Игры в луже
Игры в луже. Фото Inform.zp.ua

Настільні ігри вдома

Повна протилежність іграм на вулиці – настільні ігри вдома. Це можуть бути шашки, доміно, шахи, різноманітні бродилки.

Можна самим створити свою паперову настільну гру.

Зазвичай для таких ігор цікаво зібратися в когось у гостях. Або кожен день міняти місце проведення будинку у кожного з учасників таких настільних змагань.

Игры дома
Игры дома. Фото Inform.zp.ua

Годівниця для птахів

Разом із дитиною можна зробити годівницю для птахів. Можна змайструвати годівницю із дерева, коробки, пластикової пляшки. Повісити годівницю можна у парку, або у дворі свого будинку та щодня підгодовувати птахів.

Кормушка для птиц
Кормушка для птиц. Фото Inform.zp.ua

Навушники у допомогу

Така розвага є зручною для батьків, які знаходяться на канікулах з дитиною, але при цьому працюють віддалено. Дитині можна закачати аудіо казку, або курс з вивчення іноземної мови, улюблені пісні з мультика. Особливо це актуально за поганої погоди, коли доводиться сидіти вдома.

Ребенок в наушниках
Ребенок в наушниках. Фото Inform.zp.ua

Autumn Fly

Безкоштовна осіння програма, яка проходить весь жовтень та листопад щосуботи та неділі. У програмі – о 12.00 зарядка від героїв, о 14.00 – ігрова програма з реквізитом, о 16.00 – тематичні квести та танці з героями. Місце проведення – вул. Новокузнецька, 41 (068-029-29-29).

Найчастіше батьки з дітьми спілкуються та гуляють групами, наприклад, на одному дитячому майданчику або зустрічаються у найближчому парку. У такому разі можна розподілити дні, щоб кожен день один із батьків придумав розваги для дітей – чи то прогулянка до парку, чи домашнього чемпіонату з настільних ігор.

Дети на каникулах
Дети на каникулах. Фото Inform.zp.ua

Як писав inform.zp.ua, в Україні затвердили рекомендований графік канікул у школах. В умовах воєнного стану тривалість канікул навчальні заклади визначають самостійно.