Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Чоловіки, які проживають у Запорізькій області, зможуть виїхати за кордон – названі умови

Чоловіки, які проживають у Запорізькій області, зможуть виїхати за кордон – названі умови

Чоловіки, які проживають у Запорізькій області, зможуть виїхати за кордон – названі умови

Виїзд за кордон

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт згідно якого можуть дозволити всім чоловікам виїжджати за кордон, але є нюанс. Загалом, якщо хочеш поїхати – плати.

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Надати право виїхати можуть за наявності одного з документів:  рішення органу державної влади про офіційне відрядження за кордон;  документ, що засвідчує факт навчання чи вступу до зарубіжного навчального закладу;  письмове погодження на виїзд за кордон від ТЦК;  документ, який підтверджує наявність відкритого рахунку в одному з державних банків України з гарантійним внеском у розмірі не менше п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, кошти з якого громадянин не може використовувати за межами України. 

Виїзд чоловіків за кордон
Виїзд чоловіків за кордон

Тобто при виїзді за кордон чоловіки мають відкрити рахунок з мінімальним внеском

 12 945 грн та поповнювати його кожного місяця під час перебування за кордоном на 1 306,5 грн, з наданням банку дозволу перераховувати ці внески на спецрахунок ЗСУ.

Як повідомляв Inform.zp.ua, СБУ у Запоріжжі накрила угруповання, яке оформляло чоловікам призовного віку групу інвалідності, за допомогою якої вони виїжджали за кордон.