Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Термін лікування військовим було подовжено: законопроєкт Верховної Ради

Термін лікування військовим було подовжено: законопроєкт Верховної Ради

Термін лікування військовим було подовжено: законопроєкт Верховної Ради

Ілюстративне фото

Військовим збільшили терміни перебування на лікуванні. Це стало можливим завдяки набуттю чинності нового законопроєкту Верховної ради. 

Ознайомитися із законопроєктом можна за посиланням

Відтепер військовослужбовці мають право після поранення чи контузії проводити в лікувальних закладах та у відпустці для лікування не менше 1 тижня. Але й не більше 4 місяців поспіль.

“Відпустка надається без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець”, – зазначено в документі.

А терміни перебування на лікуванні за кордоном відтепер не можуть перевищувати 12 місяців поспіль. Цей термін включає в себе “час переміщення з одного іноземного закладу охорони здоров’я до іншого та час очікування між плановими хірургічними втручаннями”.

Як ми писали раніше, у парламенті зареєстрували законопроєкт про створення електронного реєстру людей, які можуть бути призвані на військову службу. Цей реєстр дозволить Міноборони отримувати інформацію про громадян з інших баз даних.