Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » СБУ викрила колаборантів, що працюють в Запорізькій області: хто вони

СБУ викрила колаборантів, що працюють в Запорізькій області: хто вони

СБУ викрила колаборантів, що працюють в Запорізькій області: хто вони

Колишні співробітники органів МВС, що пішли на співпрацю з окупантами, почали працювати в «государственной службе безопасности Запорожской области». 

Служба безпеки України викрила трьох колаборантів.

Сформовано цей орган переважно з колишніх співробітників органів МВС, які зрадили присязі народу України або були звільнені за службовою невідповідністю, повідомили в СБУ.

Одним з керівників псевдооргану окупанти призначили колишнього співробітника органів МВС. До початку війни в 2014 році він працював оперуповноваженим у відділі внутрішньої безпеки м. Севастополь ДВБ МВС України. Після звільнення працював на різних підприємствах АР Крим в економічній безпеці. Після початку повномасштабного вторгнення він переїхав до Мелітополя, де став начальником відділу економічної безпеки у незаконному правоохоронному органі.

“На своїй «посаді» чоловік виконує завдання кремля щодо придушення руху опору та проведення масових репресій проти мирних мешканців тимчасово окупованих територій. Також, він проводить активні заходи з пошуку учасників підпілля, партизанського руху та проукраїнськи налаштованих громадян, яких потім викрадають представники країни-агресора”, – проінформували в Службі безпеки України.

Також, він займався депортацією українських громадян з тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Окрім того, він примушує підприємців перереєстровувати бізнес за законодавством країни – агресора та сплачувати податки в бюджет рф.

Фігуранту та двом його підлеглим заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як писав раніше Inform.zp.ua, співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з окупантами мешканця Василівського району, який обійняв «посаду» в органі місцевої влади на тимчасово окупованій території Запорізької області.