Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » «Не будуйте дороги замість перемоги»: у Запоріжжі пройшла акція на підтримку ЗСУ

«Не будуйте дороги замість перемоги»: у Запоріжжі пройшла акція на підтримку ЗСУ

«Не будуйте дороги замість перемоги»: у Запоріжжі пройшла акція на підтримку ЗСУ

Фото: Inform.zp.ua

28 жовтня у Запоріжжі відбувся мирний мітинг до Дня підтримки армії. З патріотичними, активістськими закликами запоріжці пройшли ходою від будівлі міської ради до обласної військової адміністрації.

Inform.zp.ua відвідав мирну акцію та поспілкувався з її учасниками. 

До Дня підтримки армії в містах України проводились мирні мітинги, зокрема один з них відбувся в Запоріжжі. Учасники акції пройшли по проспекту від Запорізької міської ради до Запорізької обласної військової адміністрації. “Гроші на ЗСУ: дрони, пікапи, такмед!”, “Гроші на дрони! Змінюйте закони!”, “Не будуйте дороги замість перемоги!” – головні гасла активістів.  

Акція відбулась за ініціативи об’єднання VUS (Volunteer United System). Як зазначає голова правозахисної ГО “HeroU” та членкиня об‘єднання VUS Валерія Морозова, у Запоріжжі є багато громадських організацій, яких не чує мерія, тому вони об‘єдналися, щоб вирішувати ці проблеми разом:

“На загальноукраїнському рівні ми вимагаємо правок до законопроєкту №137. Вони дозволять використовувати кошти місцевих податків без обмежень. Тобто ми нарешті зможемо і закупати, і видавати допомогу. Друге, що ми хочемо — дофінансування бюджетів громад до рівня 21-го року”.

Також Валерія наголосила, що вони вимагають від мерії громадських слухань щодо бюджету. Активісти подали ініціативу, зібравши 600 підписів минулого понеділка. До 11 листопада міський голова має призначити місце і час зустрічі. 

“Але поки що вони не погоджують, спираючись на військовий стан. Тобто єдина причина відмови – це небажання йти на компроміс і чути нас”, – зазначила Валерія.

У мирному мітингу брали участь запоріжці різного віку. Учасниця акції Христина розповіла, що молодь не залишається байдужою до наявних проблем і намагається допомогти всім, чим може: донатами, розповсюдженням інформації, громадською активністю.

Запоріжанка Дар’я поділилася своїми думками з приводу розподілення бюджету: 

Особисто мене не влаштовує безкарність наших посадовців. Замість того, щоб у прифронтовому місті виокремити гроші на його захист, вони вирішують класти бруківку та косити газон у кінці осені. Взагалі, не подобається розкрадання грошей і вважаю, що за це має бути покарання. 

Як зазначає VUS у своєму телеграм каналі, під час заходу одному з волонтерів виписали адмінпротокол за організацію мітингу. 

Раніше іnform.zp.ua повідомляв, що у Запоріжжі, 24 вересня, під стінами Запорізької міськради пройшов мирний мітинг. 200 людей вийшли з прапорами і плакатами, щоб звернутися до місцевої влади. 

Авторка: Вероніка Ведмідьова