Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » 15 років ув’язнення отримав коригувальник із Запоріжжя

15 років ув’язнення отримав коригувальник із Запоріжжя

15 років ув’язнення отримав коригувальник із Запоріжжя

Ілюстративне фото

Жителя Запоріжжя засудили до 15 років позбавлення волі за допомогу окупантам. Суд визнав його винним у коригуванні ракетних ударів по місту та призначив також конфіскацію його майна.

Про це повідомили в пресслужбі Жовтневого районного суду.

Мешканця Запоріжжя весною 2023 року спіймали на співпраці з російськими спецслужбами. Він передавав їм інформацію про розташування військових і техніки ЗСУ, а також організацію охорони об’єктів, зокрема, заводу в Кривій бухті.

Обвинувачений, за інормацією пресслужби, заперечував зраду. Він стверджував, що відводив ракетні удари від міста. Але за свої послуги він отримував гроші від окупантів.

Прокурори довели вчинення обвинуваченим державної зради, а саме надання представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.


Нагадаємо, що командира 128 окремої гірсько-штурмової бригади Дмитра Лисюка усунули від виконання обов’язків на час проведення службового розслідування за фактом загибелі особового складу.