Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Україні військовим стало легше отримувати статус учасника бойових дій

В Україні військовим стало легше отримувати статус учасника бойових дій

В Україні військовим стало легше отримувати статус учасника бойових дій

Фото: Генштаб ЗСУ

Сьогодні Верховна Рада України прийняла новий закон. Він спрощує процес отримання статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю через війну, а також члена сім’ї загиблого захисника України.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Цей новий закон, прийнятий Верховною Радою України, спрощує процес отримання статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю через війну, а також члена сім’ї загиблого захисника України.

Захисники України або їх представники можуть подати заяву до комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій. Якщо у військовослужбовця немає необхідних документів, вони будуть запитані в уповноваженого органу протягом 5 днів.

Після отримання відповідей на запити, комісія приймає рішення про надання статусу учасника бойових дій протягом 10 днів.

Цей закон також передбачає аналогічну процедуру для отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни або статусу члена сім’ї загиблого захисника України.

Верховна Рада України та Уряд продовжують працювати над автоматичним наданням статусів, передбачених Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.


Нагадаємо, що Кабінет міністрів України дозволив оформляти тимчасовий дозвіл на виїзд дитини за кордон через “Дію”. Обом батькам треба лише бути зареєстрованими у додатку.