Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “На вулиці був жах”: очевидиця удару по 128-й бригаді в Запорізькій області

“На вулиці був жах”: очевидиця удару по 128-й бригаді в Запорізькій області

“На вулиці був жах”: очевидиця удару по 128-й бригаді в Запорізькій області

Фото: Комишуваська сільська рада

3 листопада в прифронтовому селі Зарічне в Запорізькій області від російського ракетного удару загинуло 19 бійців 128-ї бригади. 

71-річна жителька села Анна дивом вижила, бо за хвилину до вибуху зайшла з двору у будинок. Жінка розповіла, що стала свідком атаки росіян:

«У хаті впала стеля та вибило вікна. Після прильоту мене знайшов син, він вибив двері. Я навіть не могла нікому зателефонувати, на вулиці був жах».

Російські війська поцілили ракетою по одній із вулиць, є поранені та пошкоджена цивільна інфраструктура.

В Комишуваській громаді повідомили, що мобільна бригада БФ «Восток SOS» розповіла пані Анні про подачу заяви на відшкодування пошкодженого майна в застосунку «Дія», самостійно жінка із цим не змогла впоратися.

Фото: Комишуваська сільська рада
Фото: Комишуваська сільська рада

Протягом двох днів у Зарічному юристка та соціальна працівниця надавали безоплатні консультації переважно щодо оформлення спадщини, реєстрації пошкодженого/зруйнованого майна та наявних виплат. Психологиня проводила індивідуальні консультації для людей, які пережили кризову ситуацію.

Що відомо про російський удар по 128-й бригаді?

3 листопада російська армія нанесла ракетний удар по українським військовим в прифронтовому селі Запорізької області. Бійців зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії.

Місцевих просять не проводити в наступні декілька днів розважальні заходи. 

За даними військових, росіяни влучили ракетою “Іскандер-М” по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці. 

Після удару 3 листопада по українським військовим у прифронтовому селі Запорізької області відкрили кримінальну справу.

За воїнами 128-ї бригади на Закарпатті оголосили триденну жалобу.

В 128-й ОГШ бригаді, бійці якої загинули в Запорізькій області від ракетного удару, вперше прокоментували трагічну подію. В пресслужбі бригади заявили, що в результаті удару загинуло 19 українських військових.

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено близько 30 будинків та господарчих споруд, які розташовані поруч з місцем удару. Зараз проводятся слідчі дії, встановлюючи деталі обставин, які призвели до трагедії.

Міністерство оборони України проводить службове розслідування щодо удару по 128 бригаді у Запорізькій області. Цілодобово працюють ДБР, СБУ, Нацполіція й Офіс генпрокурора.