Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Українські війська продовжили наступ в західній частині Запорізькій області та досягли підтверджених територій у районі Роботиного – карти боїв ISW

Українські війська продовжили наступ в західній частині Запорізькій області та досягли підтверджених територій у районі Роботиного – карти боїв ISW

Українські війська продовжили наступ в західній частині Запорізькій області та досягли підтверджених територій у районі Роботиного – карти боїв ISW

ЗСУ

Українські війська розпочали наступ на кордоні Донецько-Запорізької області 16 листопада та підтвердили наступ у невстановлену дату.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ISW.

Геолокаційні кадри, опубліковані 16 листопада, показують, як українські сили відбивають російські атаки на захід від Новодонецького (12 км на південний схід від Великої Новосілки) і підтверджують, що українські сили відбили деякі позиції в цьому районі в невстановлену, але ймовірно недавню дату.

Карти боїв
Карти боїв

Також російські сили продовжували атакувати вздовж кордону Донецько-Запорізької області, але не заявляли чи не підтверджували наступ. Український Генштаб повідомив, що російські війська здійснили невдалий штурм поблизу Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки), Пречистівки (18 км на південний захід від Великої Новосілки) та Новодарівки (15 км на південний захід від Великої Новосілки).

Відомий російський мілблогер стверджував, що російські сили невдало атакували поблизу Старомайорського. Російський батальйон «Восток» заявив, що на кордоні Донецько-Запорізької області ведуться локалізовані бойові дії піхоти. Російський мілблогер зазначив, що в районі між Гуляйполем і Великою Новосілкою діють підрозділи 336-ї окремої морської піхотної бригади РФ.

Карти боїв
Карти боїв

Українські війська продовжили наступальні операції в західній Запорізькій області 16 листопада та досягли підтверджених територій у районі Роботиного.

Російський мілблогер опублікував і геолокував кадри від 15 листопада, на яких видно, як російські війська завдають ударів по українських позиціях безпосередньо на захід від Роботиного, що свідчить про незначне українське просування. Російські джерела стверджують, що українські війська безуспішно намагалися просунутися поблизу Копані (5 км на північний захід від Роботиного), Рівного (9 км на захід від Роботиного), Новопрокопівки (безпосередньо на південь від Роботиного), Вербового (8 км на схід від Роботиного), а також у напрямку Новофедорівки ( 14 км на північний схід від Роботиного).

Карти боїв
Карти боїв

Український військовий оглядач Костянтин Машовець оцінив, що українські війська, ймовірно, досягли певних успіхів у напрямку Новопокровки (12 км на північний схід від Роботиного) і їх відокремлює лише одна лісосмуга від населеного пункту, який обороняє російський 108-й гвардійський десантно-штурмовий (ВДВ) полк (7-й гв. відділ ВДВ).

Російські війська почали штурм українських позицій поблизу Роботиного, але підтверджених територій не досягли. Генштаб України повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Роботиного та на захід від Вербового (8 км на схід від Роботиного).