Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Помста за 128 бригаду: ЗСУ вдарили по окупантам в Херсонській області

Помста за 128 бригаду: ЗСУ вдарили по окупантам в Херсонській області

Помста за 128 бригаду: ЗСУ вдарили по окупантам в Херсонській області

Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України вразили особистий склад 810-ї севастопольської бригади морської піхоти в Херсонській області. Українські військові прозвали цей удар “відплатою за 128 бригаду”.

Про враження окупантів розповів військовий “Мадяр” на своєму телеграм-каналі.

В неділю, 19 листопада, російська армія святкувала день ракетних військ і артилерії. Військові росіяни з 810-ої бригади зібралися на нагородження в ретельно замаскованому місці в Херсонській області, але це не завадило ЗСУ нанести удар по окупантах.

Попередньо, загинуло 25 російських військових, понад 100 отримали поранення. Втрати серед командного складу засекречено. 

Військовий “Мадяр” назвав це ураження “відплатою за удар по 128-й штурмовій бригаді”.

Що відомо про російський удар по 128-й бригаді?

3 листопада російська армія нанесла ракетний удар по українським військовим в прифронтовому селі Запорізької області. Бійців зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії.

Місцевих просять не проводити в наступні декілька днів розважальні заходи. 

За даними військових, росіяни влучили ракетою “Іскандер-М” по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці. 

Після удару 3 листопада по українським військовим у прифронтовому селі Запорізької області відкрили кримінальну справу.

За воїнами 128-ї бригади на Закарпатті оголосили триденну жалобу.

В 128-й ОГШ бригаді, бійці якої загинули в Запорізькій області від ракетного удару, вперше прокоментували трагічну подію. В пресслужбі бригади заявили, що в результаті удару загинуло 19 українських військових.

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено близько 30 будинків та господарчих споруд, які розташовані поруч з місцем удару. Зараз проводятся слідчі дії, встановлюючи деталі обставин, які призвели до трагедії.

Міністерство оборони України проводить службове розслідування щодо удару по 128 бригаді у Запорізькій області. Цілодобово працюють ДБР, СБУ, Нацполіція й Офіс генпрокурора.