Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » День ЗСУ: скільки територій звільнили в Запорізькій області українські військові

День ЗСУ: скільки територій звільнили в Запорізькій області українські військові

День ЗСУ: скільки територій звільнили в Запорізькій області українські військові

Колаж: Inform.zp.ua

Щодня крок за кроком захисники й захисниці Збройних Сил України звільняють нашу територію від окупантів та наближають перемогу у російсько-українській війни. Успіхи оборонців є й у деокупації Запорізької області від загарбників.

 Inform.zp.ua підсумував результати контрнаступу в Запорізькій області за півроку.

Село Новодарівка

4 червня ЗСУ вдалося звільнити село Новодарівка в Запорізькій області. Про звільнення населеного пункту повідомила Запорізька окрема бригада тероборони та аналітики Інституту вивчення війни.

ВСУ освободили еще одно село в Запорожской области
Карта: Google Map

Село Нескучне

На початку літа ЗСУ звільнили село Нескучне на кордоні Запорізької та Донецької області.

10 червня 7-й окремий батальйон “АРЕЙ” Української Добровольчої Армії 129-й ОБР сил Територіальної Оборони ЗСУ під командуванням майора Олександра Грищука звільнили село Нескучне Донецької області.

Село П’ятихатки

Згодом у Запорізькій області Сили оборони України звільнили ще один населений пункт — П’ятихатки. Інформація була підтверджена Міноборони України.

“В ході двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках за вказаний період підрозділами ОСУВ “Таврія” було звільнено 8 населених пунктів: Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, Пятихатки”, – писала тоді ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Село Рівнопіль

У кінці червня ЗСУ звільнили село Рівнопіль на кордоні із Запорізькою областю.

Ганна Маляр заявила, що Сили оборони повернули Рівнопіль під свій контроль у Донецькій області. Це село знаходиться на кордоні Донецької з Запорізькою областю.

Село Урожайне

16 серпня стало відомо про звільнення населеного пункту Урожайне, що на Донеччині. Село знаходиться недалеко від кордону із Запорізькою областю. Відстань до Приютного по прямій – 11,5 кілометрів, в об’їзд – близько 30 кілометрів.

Село Роботино

У кінці серпня ЗСУ досягли центральної частини Роботиного в Запорізькій області.

Воїни 47 бригади з боєм увійшли в село Роботине. Українські військові організували евакуацію мирних жителів на БМП Бредлі.

Бойцы 47-й бригады освободили село Работино в Запорожской области (ФОТО)
Фото: Минобороны

Цю інформацію підтвердили самі воїни 47 окремої механізованої бригади:

Два місяці запеклих боїв і бійці нашої бригади за підтримки інших підрозділів прорвали багатоешелоновану лінію оборони окупантів!

Звільнено 50% територій України

Міністр оборони України Рустем Умеров в інтерв’ю Fox News заявив, що ЗСУ знаходяться між другою та третьою лінією оборони росіян.

«Ми деокупували 50% нашої території, ми перемагаємо росію на нашій землі, повернули територію, звільнили її. Зараз ми маємо план на 2024 рік», – сказав міністр.

Сили оборони України продовжують наступальні операції по звільненню територій від окупантів.