Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці можуть забронювати кошти для купівлі житла: як це зробити

Запоріжці можуть забронювати кошти для купівлі житла: як це зробити

Запоріжці можуть забронювати кошти для купівлі житла: як це зробити

єВідновлення

Розпочинається виплата компенсацій запоріжцям, чиє житло зруйновано армією РФ. Кожен з запоріжців, хто вже отримав житловий сертифікат, через застосунок Дія може забронювати кошти для купівлі будинку або квартири. Це необхідно, щоб система знала, що ви плануєте здійснити покупку житла.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Протягом 5 робочих днів надійде підтвердження в застосунку Дія про те, що кошти заброньовані.

Після цього у вас є 30 днів, щоб оформити угоду купівлі-продажу нового житла. Якщо ви не встигнете за цей час – потрібно буде повторно подавати заяву на бронювання коштів у Дії.

До укладання угоди про придбання житла за сертифікатом, вам потрібно припинити право власності на той об’єкт нерухомості, який був зруйнований. Це можна зробити у нотаріуса, який має повноваження державного реєстратора або в ЦНАПі. Ця процедура не вимагатиме від вас складних дій. З вашого боку: заява, документ, що засвідчує право власності, техзвіт про повне знищення майна, який видає комісія органів місцевого самоврядування.

Для цієї послуги створено спеціальний сайт https://renovation.gov.ua, на якому ви можете знайти відповіді на найпоширеніші запитання, оновлення програми чи дати свій зворотній зв’язок.

Якщо вартість обраної вами нерухомості вища, ніж вартість сертифікату ви можете доплатити з власних коштів. Разом з тим, можливо об’єднати кілька сертифікатів для придбання одного об’єкту нерухомості. Якщо вартість нерухомості менша, ніж номінал сертифікату — різницю ви зможете отримати вже з прийняттям процедури стягнення репарацій з РФ.

Станом на сьогодні сформовано 1636 сертифікатів на суму понад 3 мільярди гривень. Компенсації будуть здійснюватися в межах наявного обсягу коштів на небюджетному рахунку Мінінфраструктури до його закриття.

На цьому етапі на сертифікат можливо тільки купити квартиру або будинок. Але вже в січні-лютому очікуємо можливості реалізації сертифікату на придбання будматеріалів та замовлення робіт – для тих, хто хоче побудувати новий будинок самостійно, на власній земельній ділянці.

Нагадаємо, телеграм-бот «Запоріжжя 1580» запрацював, щоб містяни могли оперативно отримувати інформацію про комунальні роботи.