На Новий рік запоріжці готують велику кількість страв. Через це з’являється небезпека харчового отруєння.
У Головному управлінні Держпродспоживслужби Запорізької області розповіли, як запобігти отруєнням під час новорічних свят.
Найперше – слід ретельно підійти до закупівлі харчових продуктів:
- не купуйте продукти завчасно та великими партіями, особливо ті, які швидко псуються;
- при купівлі фасованого харчового продукту зверніть увагу на цілісність пакування, маркування, умови його зберігання та реалізації, а також – на термін придатності харчового продукту;
- в жодному разі не купуйте продукти у місцях стихійної торгівлі.
Також важливо памятати:
- Суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни під час приготування їжі: завжди ретельно мийте руки з милом перед початком приготування їжі та при переході від одного технологічного процесу до іншого.
- Вживайте лише свіжоприготовлену їжу, салати заправляйте безпосередньо перед вживанням.
- Ретельно промивайте свіжі овочі та фрукти проточною водою.
- Для пиття та приготування їжі використовуйте воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну фасовану.
- Зберігайте страви та харчові продукти в холодильнику в окремих ємностях з кришками.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання або харчового отруєння необхідно терміново звернутися за допомогою до закладу охорони здоров’я.
Раніше Inform.zp.ua писав, що майбутній 2024 рік буде роком Дракону. У цього образу є певні вподобання. Тому ми зібрали страви, які обов’язково мають бути на новорічному столі.