Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ISW оцінив, як деокупація Криму вплине на Запорізьку область

ISW оцінив, як деокупація Криму вплине на Запорізьку область

ISW оцінив, як деокупація Криму вплине на Запорізьку область

53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

За даними аналітиків, якщо Крим повернеться під контроль України, то тиск на Запорізьку область та інші регіони зменшиться. А також ракетна загроза для кораблів України зникне.

Про це пише ISW у своєму аналітичному матеріалі від 31 грудня. 

“Однак якщо Україна звільнить півострів разом із окупованими Росією лініями на півдні, то безпосередня загроза Херсону, Миколаєву та Одесі зникне, а загроза Мелітополю різко зменшиться. У цьому випадку Маріуполь залишається єдиним великим прифронтовим містом на півдні, що різко скорочує територію обмеженої глибини оборони та потребує високого рівня підготовлених та частково або повністю мобілізованих українських сил для захисту”, – пишуть аналітики.

За оцінками аналітиків, звільнення Криму також істотно усуває загрозу російських десантних операцій проти південно-західного узбережжя України.

А також зникне ракетна загроза з боку РФ для кораблів, які намагаються пройти через західну частину Чорного моря.


Як писав раніше Inform.zp.ua, Президент України не називає конкретні плани на наступний рік відносно Сходу та Півдня. Проте врятувати Запоріжжя та інші регіони – це одне із завдань.