Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 703-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

703-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

703-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

Фото: Запорізька міська рада

Розповідаємо, як пройшов 703-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні, 27 січня.

Розпочалася сімсот третя доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. За минулу добу на Запорізькому напрямку українські воїни відбили 6 атак армії РФ. Минулої доби російські окупанти завдали чергового авіаційного удару, застосувавши 4 ударні БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони України всі ударні БпЛА знищено.

Минулої доби російські окупанти завдали 86 ударів, під вогнем опинилися 19 міст та селищ Запорізької області. Окупанти обстріляли з РСЗВ Малу Токмачку, Новоіванівку та Новоуспенівське, а також атакували 19 безпілотниками Гуляйполе, Червоне, Малинівку, Левадне, Полтавку, Роботине, П’ятихатки й Червонодніпровку.

До Запоріжжя з волонтерською місією завітав один із головних героїв телевізійного серіалу «Пес» — актор Михайло Жонін, відомий як капітан Гнізділов. Разом із командою однодумців Михайло Жонін подорожує українськими містами, влаштовуючи імпровізовані благодійні ярмарки. Актор побував у понад 50 містах України, сьогодні зустріч проходить у Запоріжжі.

Ярмарок для ЗСУ у Запоріжжі
Михайло Жонін

Росіяни заявили, що на борту літака ІЛ-76, який впав 24 січня нібито перебували українські військові. Українське військове керівництво провело зустріч з рідними українських військовополонених. Головною темою обговорення стала ситуація з падінням російського військового літака Іл-76М в Бєлгородській області РФ 24 січня, на борту якого, за інформацією росЗМІ, нібито перебували українські полонені. Голова ГУР Кирилл Буданов наголосив, що наразі відсутня достовірна та вичерпна інформація з приводу того, хто міг насправді перебувати на борту цього літака.

Російська армія посилила наступальні дії та штурми у районі Вербового на Мелітопольському напрямку Запорізької області. ЗСУ за добу проводять на цій ділянці фронту близько півсотні бойових зіткнень.