Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Новий торгівельний центр “OST park” у Запоріжжі відкриється у 2025 році: розповідаємо, як він буде виглядати (ФОТО)

Новий торгівельний центр “OST park” у Запоріжжі відкриється у 2025 році: розповідаємо, як він буде виглядати (ФОТО)

Новий торгівельний центр “OST park” у Запоріжжі відкриється у 2025 році: розповідаємо, як він буде виглядати (ФОТО)

Оновлений макет ТРЦ

У Запоріжжі розпочалося будівництво нового торгівельно-розважального центру “OST park”. Його відкриття планується в грудні 2025 року.

Це – перше масштабне будівництво з початку вторгнення. Створення нового торгового центру в Запоріжжі – непересічна подія для міста, яке знаходиться за 35 кілометрів до лінії фронту. 

Журналісти Inform.zp.ua дізналися, як буде виглядати новий ТРЦ, та що в ньому буде знаходитися.

ТРЦ “OST park” буде розташований поруч з Малим ринком, між вулицями Поштова та Шкільна.

Перші три поверхи будівлі будуть призначені для парковки автомобілів, а два наступних поверхи – для торгових та розважальних закладів. На території, прилеглій до торгового центру, буде автомийка, а також окремі приміщення з лицьового боку будівлі – під торгові заклади.

Власником ТРЦ є запорізька компанія ТОВ «Час-Тайм Плюс», заснована у 2013 році.

Місця для парковки автомобілей будуть розташовані на перших трьох поверхах. Паркінг вже активно будують. Забудовник обіцяє такі терміни черг будівництва:

  • Перша черга – травень 2024 р.
  • Друга черга – липень 2024 р.
  • Третя черга – вересень 2024 р.
  • Четверта черга – листопад 2024 р. 

Перша черга паркомісць розпродана за місяць. Більша частина другої черги також вже продана. Загалом продано більше 130 паркомісць з 441 за останніх 3 місяці. Ціна за паркомісце стартує від 399 000 до 456 000 грн, і залежить від черги. 

Для власників електрокарів передбачена можливість встановити індивідуальну розетку та лічильник на їх паркомісця, за підключення буде здійснюватись додаткова оплата.

Також на території планується відкриття мийки самообслуговування. Її будівництво зараз на початковому етапі. Вона функціонуватиме вже в наступному році.

В ТРЦ також буде місце для укриття населення під час повітряних тривог. Орієнтовна дата відкриття бомбосховища – грудень 2025 року.

На сторінках у соціальних мережах нового торгівельного центру часто можна зустрітити негативні коментарі, в яких запоріжці обурюються новим будівництвом під час війни.

На це адміністрація закладу має свої аргументи, які вирішують проблеми місцевих жителів:

  1. Проблема парковочних місць в центрі міста.
    Для прикладу: в радіусі 150 метрів від території є три житлових комплексу ЖК Александровський має 456 квартир і на території ЖК є лише порядка 100 місць для паркування авто.
    ЖК Основа – 224 квартири, але невелика кількість паркомісць, Sensar – схожа ситуація. Також враховуємо мешканців в радіусі 1 км. Більшість власників з проданих паркомісць живуть саме в цих ЖК або поруч.
  2. Нові робочі місця. Планується близько 150 торгових приміщень, а отже, це мінімум 800 людей отримають роботу.
  3. Бомбосховище та безпека. В цьому районі не вистачає повноцінного, за усіма стандартами бомбосховища. В новому ТРЦ воно буде.
  4. Місцеві мешканці отримають сучасний торговий центр, в якому буде представлено багато відомих торгових марок. Також він буде обладнаний бомбосховищем, зоною для обслуговування авто та паркомісцями. 

Макети надані адміністрацією ТЦ