Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 21 рік тому пішов з життя народний мер Запоріжжя Олександр Поляк

21 рік тому пішов з життя народний мер Запоріжжя Олександр Поляк

21 рік тому пішов з життя народний мер Запоріжжя Олександр Поляк

Олександр Поляк

Сьогодні, 22 лютого, 21 річниця з дня смерті народного мера Запоріжжя Олександра Поляка. Генерал-майора МВС Олександра Поляка вперше обрали мером Запоріжжя на позачергових виборах у 2000-му, а в березні 2002 року – вдруге.

Олександр Поляк заслужив звання народного мера. За три роки в місті здійснили реконструкцію проспекту, побудувати площу 12-го квітня (сьогодні – площа Поляка), зробити бульвар Шевченка, перетворити вузьку вулицю Перемоги у другу головну магістраль міста, ініціювати будівництво міського стадіону «Славутич Арена» тощо.

Олександр Поляк пішов з життя 22 лютого 2003 року. За офіційними даними, причиною смерті стала ішемічна хвороба серця, атеросклероз коронарних артерій. За іншою версією, мера отруїли.

Олександр Поляк був міським головою Запоріжжя з 2000 по 2003 рік. Влітку 2003 року за рішенням міської ради йому посмертно було присвоєне звання «Почесний громадянин Запоріжжя». 11 жовтня 2005 року площа 12 Квітня була перейменована на площу імені Поляка, і на ній був відкритий барельєф у пам’ять про нього.