Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На Запорізькому напрямку окупанти труять хімічною зброєю українців: чим небезпечний хлорпікрин

На Запорізькому напрямку окупанти труять хімічною зброєю українців: чим небезпечний хлорпікрин

На Запорізькому напрямку окупанти труять хімічною зброєю українців: чим небезпечний хлорпікрин

Російські військові. Ілюстративне фото

За останній тиждень окупанти 60 разів застосували хімічну зброю на Запорізькому напрямку. Росіяни скидають на українських військових гранати з задушливою речовиною.

Про це в етері телемарафону повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій.

“Що стосується Запорізького напрямку і саме цього відрізку фронту, можу сказати, що є інформація, яка непокоїть – росіяни дедалі частіше застосовують боєприпаси з отруйною речовиною. За весь попередній тиждень, з понеділка до неділі, було зафіксовано близько 60 скидів гранат з отруйною речовиною задушливо-сльозогінної дії, переважно це хлорпікрин або щось подібне. Лише за неділю було 9 таких скидів”, – каже Лиховій.

За словами речника, таким чином окупанти намагаються “викурити” українських військових з окопів.

Хлорпікрин використовують як сльозогінний газ. Він швидко виводить людину з рівноваги.

  • при контакті викликає подразнення слизової очей, носа, горла, дихальних шляхів;
  • присутні різь, сльозотеча, кашель, пекуче відчуття в верхній частині живота;
  • споживання заражених харчових продуктів та питної води призводить до нудоти, блювання, діареї;
  • при тривалому контакті розвивається набряк легень та приєднання вторинної інфекції.

Раніше ми писали, що на Запорізькому напрямку окупаційні війська скинули боєприпаси із хімічною речовиною. Це зробили 9 разів за допомогою безпілотника.