Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі поліцейський вимагав 100 тис грн хабара у військового

У Запоріжжі поліцейський вимагав 100 тис грн хабара у військового

У Запоріжжі поліцейський вимагав 100 тис грн хабара у військового

Фото ДБР

Співробітник запорізької поліції вимагав хабар у військовослужбовця, який потрапив у ДТП.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Поліцейський займався розслідуванням аварії, що сталася у квітні 2024 року. Одним з учасників ДТП став військовослужбовець, який повернувся з фронту після поранення.

Попри те, що за попередніми даними, військовослужбовець не був винуватцем аварії, фігурант почав вимагати у нього гроші за не притягнення до відповідальності.

Спочатку поліцейський отримав 60 тисяч гривень, а потім почав вимагати ще 40 тисяч за повернення автівки. Правоохоронцю оголошена підозра за ч. 3 ст. 368 (вимагання і отримання неправомірної вигоди).

Нагадаємо, екскерівника та його заступника Запорізького електровозоремонтного заводу визнали винуватими у зловживанні службовим становищем. Через їх дії підприємство понесло збитки у понад 780 тис грн. Зловмисників посадили до в’язниці на 4 роки.

Організатора злочину засудили до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн.