Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Чи просуваються росіяни на Запорізькому напрямку (КАРТА)

Чи просуваються росіяни на Запорізькому напрямку (КАРТА)

Чи просуваються росіяни на Запорізькому напрямку (КАРТА)

Карта: ISW

На заході Запорізької області тривали позиційні бої поблизу Роботино і Вербового, але підтверджених змін на лінії фронту в цьому районі зафіксовано не було.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Російський військовий блогер стверджував, що російські війська просунулися до північних околиць Роботиного, але ISW не виявила візуального підтвердження цієї заяви.

Аналітики заявляють, що російські військовослужбовці Південного військового округу (ПВО) на мотоциклах наближаються до українських позицій в районі Роботино.

Що відомо про ситуацію на Запорізькому напрямку:

Російські джерела стверджують, що війська РФ просуваються в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей під час потужних наземних ударів. Російські “воєнкори” стверджували, що війська РФ начебто просунулися на 1,15 кілометра вздовж фронту завширшки 3,3 км в районі Урожайного і після важких боїв досягли південних околиць Старомайорського (обидва на південь від Великої Новосілки).

Армія РФ посилює агресію, у відповідь посилюється оборона Запоріжжя. На оборону Запоріжжя до кінця року буде направлено 2,5 млрд грн. Про це в етері телемарафону «Єдині новини» повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров. За словами очільника регіону, будівництво фортифікацій просувається, згідно з задачами, які ставлять військові. Узгоджуються подальші кроки для безпеки наших мешканців. В планах –посилити оборону.