Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Нова шахрайська схема на півмільйона гривень в Запоріжжі: поліція розповіла, як ВПО не втратити кошти

Нова шахрайська схема на півмільйона гривень в Запоріжжі: поліція розповіла, як ВПО не втратити кошти

Нова шахрайська схема на півмільйона гривень в Запоріжжі: поліція розповіла, як ВПО не втратити кошти

Шахрайське угрупування в Запоріжжі. Фото: Нацполіція України

У Запоріжжі затримали трьох шахраїв, які викрали у внутрішньо переміщених осіб півмільйона гривень. Під виглядом фінансової допомоги фігуранти збирали особисті дані та виводили кошти з рахунків.

Про це повідомляє Національна поліція України.

У червні минулого року правоохоронці викрили трьох мешканців Запоріжжя, які організували шахрайську схему для заволодіння коштами ВПО. Фігуранти створили Telegram-канал, який виглядав як український банк. Там вони поширювали пости про фейкову фінансову допомогу. Після чого збирали особисті дані та отримували доступ до банкінгу.

За рік існування шахрайської схеми фігуранти привласнили 400 тис. гривень та ошукали 63 людини. Під час обшуків в оселях зловмисників виявили майже 50 сім-карток та банківські картки.

Організатора угрупування тримають під вартою, інших учасників залишили під домашнім арештом. Шахраям загрожує до 15 років позбавлення волі.

Поліція нагадує, як не потрапити на гачок злочинців:

  • отримуйте всю інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, тільки з офіційних джерел;
  • не переходьте за підозрілими гіперпосиланнями і не вводьте там конфіденційні дані;
  • негайно припиняйте розмову, якщо невідомі особи телефонують і пропонують дистанційно отримати фінансову допомогу;
  • якщо дані платіжної картки помилково введено на шахрайському веб-сайті, негайно блокуйте її за допомогою мобільного застосунку або гарячої лінії банку.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі чоловік потрапив на шахрайську схему з грошовою допомогою. В результаті гроші викрали у нього, а саме 35 тисяч гривень.

Ще одна ситуація, 26-річний чоловік у соціальній мережі створив фейкову сторінку, де публікував оголошення про надання допомоги запоріжцям щодо фінансових заборгованостей.

Група з п’яти людей створили у Запоріжжі шахрайський кол-центр. Там вони обіцяли іноземцям допомогти повернути кошти, а в результаті привласнювали собі гроші.