Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Чи потрібно запоріжцям з бронюванням йти до ТЦК: відповідь Міноборони

Чи потрібно запоріжцям з бронюванням йти до ТЦК: відповідь Міноборони

Чи потрібно запоріжцям з бронюванням йти до ТЦК: відповідь Міноборони

Мобілізація в Україні. Фото: Inform.zp.ua

Для оновлення інформації в територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають звернутися мешканці Запоріжжя віком від 18 до 60 років, які мають право на бронювання від мобілізації.

Про це під час телемарафону заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

“Прибути до ТЦК так, потрібно. Закон, який набуде чинності від 18 травня, говорить про те, що всі військовозобов’язані мають уточнити свою дані в ТЦК або за допомогою електронного кабінету, або в ЦНАП. Тобто є три варіанти принаймні”, – наголосив він.

Дмитро Лазуткін, речник Міністерства оборони України, рекомендує всім чоловікам, які мають підстави для відстрочки від мобілізації, такі як багатодітні батьки, оновити свої дані в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Це стосується навіть тих, хто не підлягає бронюванню.

Згідно з новим законом про мобілізацію, що набуде чинності 18 травня, дані слід оновити протягом наступних 60 днів, не очікуючи вручення повістки.

З початком дії закону про мобілізацію 18 травня, військовозобов’язані можуть оновити свої дані трьома способами: безпосередньо в територіальних центрах комплектування (ТЦК), через електронний кабінет, або в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Нагадаємо, після набуття чинності закону про мобілізацію 18 травня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані у ТЦК, ЦНАПі або електронному кабінеті. Ті ж чоловіки, які раніше були визнані обмежено придатними, обов’язково мають з’явитися до ТЦК і повторно пройти медичну комісію.

Як повідомлялося, законопроєкт передбачає, що чоловіки віком від 18 до 60 років, які раніше пройшли ВЛК і отримали статус “обмежено придатний”, тепер мають повторно пройти ВЛК. У документі йдеться про те, що для цього таким особам відводиться до 9 місяців.

Також в Україні стартувала “м’яка” мобілізація. Це стосується і запоріжців.

У Reuters нагадали, що потік добровольців, який утворився відразу після повномасштабного вторгнення рашистів, вичерпався. Зараз багато чоловіків прагнуть ухилитися від мобілізації, виїхати за кордон або знайти інший спосіб уникнути призову, щоб не опинитися в окопах.

Як писав раніше Inform.zp.ua, в мережі ширилася інформація про нібито “зґвалтування дівчини співробітником ТЦК”. При цьому в повідомленнях фігурували різні міста України, зокрема й Запоріжжя. Працівники ТЦК та СП наголошують, що це черговий небезпечний фейк росіян.

До українців звертаються з проханням, бути уважними та не переходити за невідомими посиланнями. Щоб зруйнувати плани росіян достатньо зберігати критичне мислення та не довіряти сумнівним джерелам.