Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » З’явилася петиція про присвоєння звання Герой України для військового, який захищав Роботине

З’явилася петиція про присвоєння звання Герой України для військового, який захищав Роботине

З’явилася петиція про присвоєння звання Герой України для військового, який захищав Роботине

Максим Отінов. Фото: 65 ОБМ ЗСУ

Військові 65 окремої механізованої бригади, які захищають Запорізький напрямок, створили петицію про присвоєння звання Герой України своєму побратиму. Максим Отінов на псевдо “Тор” загинув 24 березня 2024 року під час виконання бойового завдання у селі Роботине.

Відповідна петиція опублікована на сайті Електронних петицій до Офісу Президента України.

Молодший сержант 65 ОМБ ЗСУ Максим Отінов на псевдо “Тор” з вересня 2023 року по 23 березня 2024 року тримав оборону в районі Роботине.

Петиція про звання Герой України Максим Отінов
Максим Отінов. Фото: Associated Press

За словами побратимів, в листопаді минулого року Максим відбив напад окупантів. Тоді військовий дістав важливі документи, серед яких паспорти найманців, громадян Непалу.

В грудні 2023 року “Тор” взяв у полон російського розвідника в Запорізькій області. Тоді Максим отримав поранення, проте продовжив нести службу.

Петиція про звання Герой України Максим Отінов
Максим Отінов. Фото: Associated Press

“Максим “Тор” спеціалізувався на контр диверсійних заходах, хоча був звичайним мобілізованим бійцем. “Тор” був безстрашним і вмілим воїном, на якого рівнялися інші бійці у батальйоні та в бригаді”, – пишуть побратими захисника на сторінці в Facebook.

Петиція про звання Герой України Максим Отінов
Максим Отінов. Фото: 65 ОБМ ЗСУ

В той день, 24 березня 2024 року, Максим Отінов утримував штурм окупантів біля Роботине. Щоб російські війська не прорвали оборону на бронетехніці, захисник вирішив замінувати територію. Окупанти завдали тоді мінометний обстріл, внаслідок якого “Тор” отримав поранення несумісне з життям.

Для того, щоб підписати петицію про присвоєння звання Герой України захиснику Запорізької області Максиму Отінову треба перейти за посиланням та авторизуватися через Дію або скористатися електронним підписом.


Раніше ми писали, що бойовий медик 128 ОГШБр Богдан Магаляс служить на Запорізькому напрямку. Військовий отримав звання Героя України та орден особисто від Президента України.