Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Запорізький онкоцентр звернувся до Президента України, щоб оскаржити рішення ЗОВА

Запорізький онкоцентр звернувся до Президента України, щоб оскаржити рішення ЗОВА

Запорізький онкоцентр звернувся до Президента України, щоб оскаржити рішення ЗОВА

Лікарі та пацієнти Запорізького протипухлинного центру під стінами суду. Фото: Forpost

Запорізький протипухлинний центр незадоволений рішенням Запорізької ОВА про об’єднання з обласною клінічною лікарнею. Керівництво медзакладу вже зверталося до суду, тепер адресувало петицію до Президента України.

Відповідна петиція з’явилася на сайті Електронних петицій до Офісу Президента України.

“Шановний Володимир Олександрович. Ми, колектив КНП “Запорізького регіонального протипухлиного центру” ЗОР, просимо Вас скасувати розпорядження голови обласної державної адміністрації, начальника обласної військової адміністрації від 06.05.24 #262 “Про припинення комунального некомерційного підприємства “Запорізький регіональний протипухлинний центр” Запорізької обласної ради шляхом
приєднання до комунального некомерційного підприємства “Запорізька обласна клінічна лікарня” Запорізької обласної ради”
, – йдеться в зверненні до Володимира Зеленського.

Авторка петиції є Дар’я Байдукова наголошує, що об’єднання лікарень негативно вплине на якість медичних послуг для онкохворих пацієнтів. Зокрема, Дар’я пише про перенавантаження медичних закладів та ймовірну зміну фокусу.

Запорізький онкоцентр звернувся до Президента України, щоб оскаржити рішення ЗОВА
Скріншот: Електронні петиції Офісу Президента України

За добу, станом на 10 годину 17 травня, петицію підписало 2 323 осіб з 25 000 потрібних. За словами авторки петиції, справедливе рішення по цій справ потрібно всім жителям міста Запоріжжя та області.

Що сталося між Запорізьким онкологічним центром та ЗОВА

Про об’єднання лікарень розповіли в ЗОВА ще 2 травня. Тоді писали що серед 40 медичних закладів Запоріжжя вже реорганізували 15 та деякі планують об’єднати.

“Нині їх близько 40 – деякі з них об’єднають. Всі необхідні документи вже підготовлені. Мета реформ – підвищення якості медичних послуг для населення та зменшення витрат з обласного бюджету”, – писала пресслужба ЗОВА.

Згодом стало відомо, що під об’єднання потраплять Запорізька обласна клінічна лікарня, Запорізький протипухлинний центр та кардіологічний центр. Також планують створити Центр матері та дитини на базі обласної дитячої лікарні, перинатального центру та центру репродукції.

Проте Запорізький протипухлинний центр виступив проти такого рішення ЗОВА та звернувся до суду. Проте суд відмовив онкологічному центру за відсутністю достатніх обґрунтувань.

“В даному випадку позивачем не надано жодного доказу в обґрунтування наявності обставин, які б свідчили про існування очевидної небезпеки для прав позивача. Твердження позивача ґрунтуються наразі на припущеннях, ймовірності виникнення негативних наслідків. Отже, позивачем не доведено необхідність вжиття заходів забезпечення позову”, – йдеться в ухвалі Запорізького окружного адміністративного суду.

Медичному закладу дали три дні, щоб або приєднатися до обласної лікарні, або звільнити фахівців. Запорізький онкологічний центр залишився незадоволеним таким рішенням та в соціальних мережах інформує, що буде боротися далі.