Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Військовозобов’язані запоріжці мають з 18 травня оновити дані: як це можна зробити

Військовозобов’язані запоріжці мають з 18 травня оновити дані: як це можна зробити

Військовозобов’язані запоріжці мають з 18 травня оновити дані: як це можна зробити

Резерв+. Ілюстративне фото

Завтра, 18 травня, починає діяти новий Закон про мобілізацію. Так протягом 60 днів, до 16 липня, військовозобов’язані запоріжці мають оновити свої дані. Це можна зробити в ТЦК або через застосунок “Резерв+”.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Завтра набуває чинності новий Закон про мобілізацію. Тому всі військовозобов’язані запоріжці мають протягом 60 днів оновити свої дані. Зробити це треба до 16 липня включно.

“Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом”, – зазначає Міноборони.

Оновити свої дані можна в районних ТЦК та СП або через застосунок “Резерв+”.

Якщо ви будете оновлювати дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

Як працює новий застосунок Резерв+

Резерв+ надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі Оберіг. Після оновлення даних у застосунку ви зможете побачити інформацію про себе з реєстру Оберіг.

Застосунок буде доступний для скачування завтра, 18 травня, в App Store та Google Play. Також у Резерв+ з’явиться з 18 червня QR-код, відсканувавши який відповідні представники зможуть отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.


Нагадаємо, що 18 травня цього року почне діяти новий закон про мобілізацію. Частина ухвалених змін стосується безпосередньо медичної системи.

Хто має право на відстрочку:

  • люди з інвалідністю або ті, хто, згідно з висновком ВЛК, є непридатним за станом здоров’я;
  • ті, хто доглядають за хворими членами своєї родини, якщо немає інших родичів або ж за батьками чоловіка чи дружини, якщо вони самі не можуть здійснювати про себе подбати;
  • ті, хто має чоловіка чи дружину з І, ІІ чи ІІІ групою інвалідності за умови, якщо вона набута внаслідок певних захворювань;
  • студенти, які здобувають рівень освіти, що є вищим за попередній.

Законопроєкт передбачає, що чоловіки віком від 18 до 60 років, які раніше пройшли ВЛК і отримали статус “обмежено придатний”, тепер мають повторно пройти ВЛК. У документі йдеться про те, що для цього таким особам відводиться до 9 місяців.

Як повідомлялося, в Україні стартувала “м’яка” мобілізація. Це стосується і запоріжців.