Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

У Запоріжжі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

У Запоріжжі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

У Запоріжжі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

19 травня Україна віддає шану пам’яті людям, які стали жертвами тоталітарного режиму. У Запоріжжі з цієї нагоди біля меморіального знака жертвам політичних репресій відбувся пам’ятний захід. 

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

«Сьогодні ми згадуємо жертв репресій радянського тоталітарного режиму в Криму, Україні та тих наших співвітчизників, яких закатовано у росії. На жаль, багато з них уже пішли з життя, але ми пам’ятаємо про них і бережемо їхню пам’ять», – зазначила голова ГО «Запорізьке обласне товариство політичних в’язнів і репресованих» Валентина Зайченко.

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій
У Запоріжжі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Вона, як і інші запоріжці, прийшла до пам’ятника, аби вшанувати жертв політичних репресій. У 1930-ті роки саме тут, на місці памʼятного знака, розміщувалась катівня НКВС. Розстріли тривали вдень і вночі, а щоб заглушити постріли, вмикали мотор автомобіля.

Вшанувати пам’ять закатованих та покласти квіти зібрались і представники влади, громадських організацій та духовенства.

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій
У Запоріжжі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

На сьогодні на тимчасово окупованих територіях російські загарбники продовжують справу своїх ідеологічних натхненників – НКВДистів та чекістів. За даними правозахисних організацій, майже 1000 цивільних мешканців області потерпають від тортур у катівнях росіян.

Нагадаємо, російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Гуляйполя та Роботине Запорізької області.

Нагадаємо,на Запорізькому напрямку в селищі Роботине тривають важкі бої. Проте на думку аналітиків, говорити про захоплення населеного пункту ще зарано.

Яка ситуація на Запорізькому напрямку:

На Запорізькому напрямку окупанти приховали в лісосмузі склад боєприпасів. Його виявили бійці Нацгвардії України та знищили безпілотником.

На Запорізькому напрямку бійці Нацгвардії знищили російську зенітну гармату С-60. Окупанти намагалися заховати техніку, проте українські безпілотники влучили в ціль.

На Запорізькому напрямку ситуація незмінна, а Роботине під контролем України. Українські військові взяли в полон окупанта, який розповів навіщо росіяни запустили фейк про Роботине.