Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Кримчанку засудили до 10 років в’язниці за роботу на окупантів у Запорізькій області

Кримчанку засудили до 10 років в’язниці за роботу на окупантів у Запорізькій області

Кримчанку засудили до 10 років в’язниці за роботу на окупантів у Запорізькій області

Ілюстративне фото

Уродженка Криму після початку повномасштабного вторгнення почала працювати заступником міністра «министерства здравоохранения Запорожской области». Вона отримала 10 років позбавлення волі за співпрацю з окупантами.

Про це повідомляє Запорізька ОВА з посиланням на СБУ.

Колаборантка у серпні 2022 року стала заступником директора так званого «департамента здравоохранения военно-гражданской администрации Запорожской области», а у грудні 2022 року її підвищили та призначили заступником міністра «министерства здравоохранения Запорожской области».

За її вказівкою місцеві лікарні переобладнали у військові шпиталі для прийому поранених загарбників.

Ще один заочно засуджений мешканець Бердянського району добровільно зайняв посаду начальника так званого «отдела ЖКХ ВГА г. Бердянска и Бердянского района». Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

До такого ж терміну засуджено й мешканця Мелітопольського району, який з початком окупації допомагав росіянам. За це його призначили начальником окупаційного «Весёловского районного центра занятости».

У цьому ж населеному пункті на зраду пішов колишній поліцейський, який був звільнений з органів поліції через службову невідповідність. Він тримав 13 років позбавлення волі за те, що працює командиром відділення патрульно-постової служби у незаконно створеному «Веселовском отделении ГУ МВД в Запорожской области».

За матеріалами Служби безпеки суд визнав їх винними у колабораційній діяльності.

Як писав раніше Inform.zp.ua, п’ять колаборантів «головного управління мвс по Запорізькій області рф» на тимчасово окупованій частині регіону виявила СБУ. Їм заочно повідомили про підозру.