Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » В Запоріжжі 22 травня будуть погодинні відключення світла: яка черга залишиться без світла

В Запоріжжі 22 травня будуть погодинні відключення світла: яка черга залишиться без світла

В Запоріжжі 22 травня будуть погодинні відключення світла: яка черга залишиться без світла

Ілюстративне фото

22 травня в Запоріжжі будуть погодинні обмеження енергопостачання. Відключення світла застосують для п’ятої черги.

Про це повідомляє ПАТ “Запоріжжяобленерго”.

Через дефіцит електроенергії в енергосистемі України 22 травня введуть ліміти споживання електроенергії.

“Доведене по Запорізькій області завдання дозволяє уникнути відключень побутових споживачів протягом більшої частини наступної доби. Виняток – вечірні години, коли споживання електроенергії у побуті суттєво зростає”, – зазначають в обленерго.

22 травня графіки погодинних відключень для побутових та юридичних споживачів діятимуть з 18:00 до 22:00 погашатиметься П’ята черга, яку не відключали вчора, 21 травня.

Запоріжців просять споживати електроенергію ощадливо та відповідально – аби уникнути відключень електроенергії або скоротити їхню тривалість.

Списки черг, які вимикають під час погодинних відключень в Запоріжжі:

Чому почалися відключення світла?

Дефіцит в енергосистемі Україні стався внаслідок ракетних ударів ворога по українським електростанціям.

“З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень – цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, особливо у години максимального споживання. Тому Диспетчерський центр «Укренерго» змушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів”, – пояснили в “Укренерго”.

За словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, потепління дещо знизило рівень споживання електроенергії в Україні. І це, ймовірно, дасть можливість не відключати споживачів упродовж ночі та вранці. Вимушені обмеження триватимуть ще упродовж місяців – і влітку, і восени та взимку.