Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На лінію вийшов новий трамвай запорізького виробництва. ФОТО

На лінію вийшов новий трамвай запорізького виробництва. ФОТО

Сьогодні, 23 травня, у свій перший рейс вирушив 16-й трамвай запорізького виробництва. Його вихід приурочений до 55-річчя утворення Заводського району Запоріжжя. Це перший трамвай, брендований районною тематикою.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

«23 травня Заводський район відзначає 55-ту річницю свого утворення. Сьогоднішній вихід на лінію нового трамвая, який буде курсувати між вокзалом «Запоріжжя 1» і Заводським районом – це чудовий подарунок і жителям нашого району, і всім запоріжцям. Комфорт містян зараз важливий як ніколи, і вони заслуговують найкращого», – відзначив голова Заводської районної адміністрації Роман Кір’янов.

У Запоріжжі вийшов на рейс новий трамвай
У Запоріжжі вийшов на рейс новий трамвай

Як розповів заступник начальника з виробничо-технічних питань КП «Запоріжелектротранс» Артур Ісаєв, новий трамвай також створено на цьому підприємстві. Корпус машини було зварено на машинобудівному заводі м. Калуш, у Броварах його пофарбували і облаштували вікна. Все інше – колісні пари, візок, нова електропроводка, інтер’єр тощо – справа рук фахівців «Запоріжелектротрансу».

У Запоріжжі вийшов на рейс новий трамвай
У Запоріжжі вийшов на рейс новий трамвай

Новий трамвай буде працювати на маршруті № 16 – «Вокзал «Запоріжжя 1» – Заводський район». Він уже пройшов необхідну обкатку, найближчими днями буде виконувати пробні рейси з пасажирами від вокзалу до трамвайного депо, а потім і на повний маршрут.

Нагадаємо, за майже 4 місяці цього року правоохоронці перевірили на блокпостах Запоріжжя 275 тис людей. Серед них 1060 перебували в розшуку та 10 були нелегальними мігрантами.

Нагадаємо, що жителька Запоріжжя підписалась на один з прокремлівських Телеграм-каналів. Потім стала інформувати представників ФСБ щодо розташування військових підрозділів на території Запоріжжя, а також об’єктів критичної інфраструктури, задіяних в оборонно-промисловому комплексі.

Уродженка Криму після початку повномасштабного вторгнення почала працювати заступником міністра “министерства здравоохранения Запорожской области”. Вона отримала 10 років позбавлення волі за співпрацю з окупантами.

Також у Запоріжжі аудитори виявили незаконні витрати на суму близько 700 тис. гривень та прострочені медикаменти у пологовому будинку №3.

У Запоріжжі затримали трьох шахраїв, які викрали у внутрішньо переміщених осіб півмільйона гривень. Під виглядом фінансової допомоги фігуранти збирали особисті дані та виводили кошти з рахунків.