Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Репортаж » Полуниця дешевшає: які ціни у Запоріжжі. ФОТО

Полуниця дешевшає: які ціни у Запоріжжі. ФОТО

За тиждень у Запоріжжі змінилися ціни. На ринку подешевшала сезонна ягода – полуниця. Придбати полуницю можна від 70 грн за кг. Проте її вартість може сягати і 140 грн за кг.

Журналісти Inform.zp.ua дізнавалися, скільки коштують ягоди на ринках, та як змінилися ціни за тиждень у Запоріжжі.

Полуниця у Запоріжжі
Фото Inform.zp.ua

Так, полуницю можна придбати від 70 грн за кг (правда вона обвітрена). Ціни на «гарну» полуницю у середньому 120-140 за кг.

Черешня коштує у середньому 90-120 грн за кг.

Зелений горошок не падає в ціні та коштує 150-160 грн за кг.

Також на прилавках стали продавати абрикоси, які наразі коштують 250 грн за кг.

Полуниця у Запоріжжі
Фото Inform.zp.ua

Нагадаємо, як розповіли Inform.zp.ua продавці на ринку в Комунарському районі міста, ягоди їм привозять з Кушугуму, селища Біленьке, з міста Нікополь, а також з Одеської області – з міста Чорноморськ тощо.

У порівнянні з минулим роком, ціни на ягоди та фрукти суттєво не змінилися.

За словами продавців, ціни на новий урожай можуть змінюватися кожного тижня – фрукти, ягоди та овочі будуть сезонно дешевшати. При цьому не можна стверджувати, що ціни на ягоди та фрукти будуть нижчими, ніж у попередні роки.

Як повідомлялося, на початку травня у Запоріжжі стартував продаж полуниці. Здебільшого її привозили із західної частини України. Тодіціна полуниці стартувала від 160-170 грн за кг.

Як писав раніше Inform.zp.ua, тепла погода в Запоріжжі позитивно вплинула на рослини. Черешня та вишня вже закінчили цвітіння та почали формуватися плоди. Вслід за ними формування плодів триває й в абрикосу.