Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Новий випадок корупції в Запоріжжі: посадовців міської ради перевіряють на причетність (ФОТО)

Новий випадок корупції в Запоріжжі: посадовців міської ради перевіряють на причетність (ФОТО)

Новий випадок корупції в Запоріжжі: посадовців міської ради перевіряють на причетність (ФОТО)

Ілюстративне фото

В Запоріжжі жінка, яка обіймала посаду землевпорядника, за 50 тисяч доларів хотіла віддати землю під будівництво спортивного комплексу. Вона взяла на себе обов’язки “вирішити питання” з міською радою.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

В Запоріжжі бізнесмен хотів отримати земельну ділянку в центрі міста під будівництво спортивного комплексу. Йому зголосилася допомогти жінка, яка обіймала посаду інженера-землевпорядника.

“За два мільйони гривень жінка пообіцяла представнику товариства прийняття під час сесії міськради рішення про відведення в оренду земельної ділянки у центрі міста під розташування спортивно-оздоровчого комплексу”, – йдеться в повідомлені.

Гроші підозрювані передавали через пункт обміну валют. Правоохоронці затримали жінку на підставі отримання хабара. Фігурантці суд обрав цілодобовий домашній арешт на час досудового розслідування.

На причетність до корупційної схеми також перевіряють посадовців Запорізької міської ради. Секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко написала, що міська влада буде сприяти розслідуванню:

“Чиновники, які фігурують у кримінальному провадженні, будуть відсторонені від роботи за моїм розпорядженням”.


Раніше ми писали, що співробітник запорізької поліції вимагав хабар у військовослужбовця, який потрапив у ДТП. Попри те, що за попередніми даними, військовослужбовець не був винуватцем аварії, фігурант почав вимагати у нього гроші за не притягнення до відповідальності.

Заступник голови Запорізької обласної ради, його помічник та місцевий депутат намагалися підкупити директора обласного медичного закладу. СБУ та НАБУ викрили чиновників на хабарі.

Заступник голови Запорізької обласної ради вийшов з-під варти. За нього внесли 3,028 млн грн застави.