Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Як запоріжцям бути на зв’язку від час відключень світла

Як запоріжцям бути на зв’язку від час відключень світла

Як запоріжцям бути на зв’язку від час відключень світла

Иллюстративное фото

Через обстріли енергетичної інфраструктури можливі знеструмлення у Запоріжжі. Щоб залишатися на зв’язку, можна скористатися національним роумінгом.

Як це зробити, повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації

Для цього відключіть автовибір мережі. Для Android це «Налаштування» – «Мобільна мережа» (чи «Підключення») – «Оператор». Для IOS – «Параметри» – «Стільникові дані» – «Вибір мережі».

Знайдіть та оберіть доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL.

Якщо підʼєднатися не вдалося, спробуйте ще раз або оберіть іншу мережу.

Перевірте можливість вихідного дзвінка або SMS.

Нагадаємо, запоріжці мають можливість зменшити споживання електроенергії у пікові години. Зокрема з 7:00 до 10:00, з 18:00 до 22:00.

Громадяни можуть використовувати пральну машину та нагрівати бойлер вночі, вимикати світло в порожніх приміщеннях, використовувати енергоефективні лампи, заряджати павербанки та акумулятори вночі чи вдень.

Підприємці та бізнес можуть зменшити споживання електроенергії за рахунок вимкнення рекламних вивісок, гірлянд, зовнішнього підсвічування.

Також можна не освітлювати порожні приміщення, використовувати акумуляторні лампи для освітлення приміщень, за можливості переглянути виробничі та робочі процеси, щоб зменшити споживання електроенергії ввечері, зменшити за можливості використання кондиціонерів, обігрівачів, холодильного обладнання.

Нагадаємо, дізнатися причину відсутності енергопостачання, у тому числі щодо аварійних відключень можна у кол-центрі ПАТ «Запоріжжяобленерго» за телефоном 0-800-304-502.

Як писав раніше Inform.zp.ua, 22 травня в Запоріжжі будуть погодинні обмеження енергопостачання. Відключення світла застосують для п’ятої черги.

Тариф на електроенергію для побутових споживачів в Україні залишиться незмінним – 2,64 грн за кіловат.

Кабмін розглядає варіант підвищення тарифу на електроенергію для населення через російські атаки на енергетичну інфраструктуру України.