Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Військовослужбовець з Запоріжжя отримав нагрудний знак «Хрест хоробрих»

Військовослужбовець з Запоріжжя отримав нагрудний знак «Хрест хоробрих»

Військовослужбовець з Запоріжжя отримав нагрудний знак «Хрест хоробрих»

Військовослужбовець з Запоріжжя отримав нагрудний знак «Хрест хоробрих»

Військовий Владислав Сірий із Запоріжжя отримав нагрудний знак «Хрест хоробрих» від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Про це повідомили на сторінці Запорізького обласного ТЦК та СП у фейсбуці.

Молодший сержант Владислав Сірий другий рік боронить незалежність та територіальну цілісність України у складі 93-ї окремої механізованої бригади. З весни минулого року Владислав безпосередньо бере участь у бойових діях на найнебезпечніших напрямках фронту на сході України.

На рахунку військового велика кількість успішно виконаних бойових завдань. Взимку цього року, здійснюючи розвідку дроном, Владислав забезпечив успішну ротацію вогневих груп на бойових позиціях.

Також військовослужбовець виявив розвідувальну групу російських окупантів та скорегував мінометний вогонь по ній, в результаті чого, близько десяти військовослужбовців російської армії було знищено.

За особисту мужність, вірність військовій присязі та успішне виконання бойових завдань в умовах, пов’язаних з ризиком для життя, молодшого сержанта Владислава Сірого нагороджено почесним нагрудним знаком – «Хрест Хоробрих».

Раніше Inform.zp.ua писав, що прокуратура почала розслідування російського удару по міжнародному аеропорту в Запоріжжі. Дії окупантів кваліфікували, як порушення звичаїв війни.

Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров відреагував на російський удар по аеропорту Запоріжжя. За словами посадовця, об’єкт відбудують.

26 травня російські війська завдали удар крилатою ракетою Х-59 по запорізькому аеропорту. Внаслідок чого пошкодило термінал, люди не постраждали.

26 травня російська армія завдала удару по аеропорту в Запоріжжі. Місцева влада та поліція поки не розкрили деталей про атаку на об’єкт та її наслідки.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі 26 травня під час повітряної тривоги містяни чули вибух. Пізніше стало відомо, що удар прийшовся по запорізькому аеропорту. Пізніше нардеп Муса Магомедов заявив, що удар прийшовся по запорізькому аеропорту. На опублікованих фото видно, що нещодавно відремонтовану будівлю летовища суттєво пошкоджено.

26 травня окупанти запускали по Запорізькій області безпілотники типу “Shahed-131/136” та крилаті ракети Х-101/Х-555. Повітряним Силам вдалося збити 12 ракет та 31 дрон.