Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Україна повернула тіла воїнів, які боронили Запорізький напрямок

Україна повернула тіла воїнів, які боронили Запорізький напрямок

Україна повернула тіла воїнів, які боронили Запорізький напрямок

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Україна повернула 212 полеглих захисників, які захищали різні напрямки, зокрема Запорізький. Тіла воїнів будуть ідентифіковані та передані рідним для поховання.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

На українську землю вдалося повернути 212 полеглих воїнів, які боронили Донецький, Запорізький, Луганський та Харківський напрямки. Їх тіла будуть ідентифіковані та передані рядним для поховання.

“Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих”, – йдеться в повідомлені.

Передача тіл загиблих військових здійснюється відповідно до норм Женевських конвенцій.


Раніше Inform.zp.ua писав, що Руслан Коробіцин, житель Кушугума Запорізької області боронив Україну з перших днів повномасштабного вторгнення. Військовий загинув на Авдіївському напрямку 18 травня 2024 року.

В селі Соколівка Запорізької області попрощались із полеглим українським захисником Сергієм Востріковим. Чоловік загинув другого квітня 2022 року під час оборони Маріуполя.

Військові 65 окремої механізованої бригади, які захищають Запорізький напрямок, створили петицію про присвоєння звання Герой України своєму побратиму. Максим Отінов на псевдо “Тор” загинув 24 березня 2024 року під час виконання бойового завдання у селі Роботине.

Також на сайті Офісу президента з’явилася петиція з проханням присвоїти звання Герой України (посмертно) військовому родом із Запоріжжя, солдату 15 бригади оперативного призначення Національної гвардії України імені лейтенанта Богдана Завади Володимиру Цісельському.

Військовослужбовцю 55 окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» просять присвоїти Сергію Похмельних почесне звання Героя України (посмертно).

Бойовий медик 128 ОГШБр Богдан Магаляс служить на Запорізькому напрямку. Військовий отримав звання Героя України та орден особисто від Президента України.